Sieviešu kora RĪGAS KAMERKORIS 35 gadu jubilejas koncerts “Skatiens”

7. martā plkst.19.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” notiks koncertorganizācijas “Ave Sol” sieviešu kora RĪGAS KAMERKORIS 35 gadu jubilejas koncerts “Skatiens” 

Mainīga un jaudīga muzikāla vienība un personības, kuru balsis fascinē un vijas no mazās līdz pat trešajai oktāvai  – tā var raksturot sieviešu kori “Rīgas kamerkoris”, kura repertuārā 35 gados izdziedāta dažādu žanru un stilu mūzika, neskaitāmas daudzveidīgas programmas, bet sniegto koncertu, konkursu un festivālu ģeogrāfija aptver teju visu Eiropu, Skandināviju, Amerikas Savienotās valstis un pat Japānu.

  1. martā jubilejas koncertā Mazajā ģildē “Rīgas kamerkoris” aicina atskatīties uz paveikto, ielūkoties nākotnē, tikties ar kora dibinātāju un ilggadējo māksliniecisko vadītāju Guntu Malēvicu, izbaudīt neaizmirstamus, mūzikas burvības piepildītus svētkus un kopā ar bijušajām dziedātājām nodziedāt Emīla Dārziņa “Nāru dziesmu” un Jūlija Rozīša “Stāvēju, dziedāju”.

Koncertā skanēs latviešu komponistu Ēvalda Siliņa, Lauras Jēkabsones, Ilzes Arnes, Valta Pūces, Jāņa Ķirša, Emīla Dārziņa, Ilonas Rupaines, Jūlija Rozīša un Ērika Ešenvalda oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares un pasaules kormūzikas pērles, bet kopā ar sieviešu kori “Rīgas kamerkoris” muzicēs Rīgas Skolēnu pils meiteņu koris “Rīga”, sākumskolas koris “Rīga”, pirmsskolas koris “Rīga”, Rīgas Tehniskās koledžas jauniešu koris “Mīts”, Elizabete Laura Porgante (soprāns), Marta Ozoliņa (soprāns), Artūrs Švarcbahs (bass) un Evija Belicka (klavieres). “Rīgas kamerkora “ un koncerta mākslinieciskā vadītāja Irīna Švarcbaha.

 

Ieeja koncertā bez maksas