Koncertcikla "Mūzikas ceļojums" koncerts "Mūzikas ceļojums. Klavieres"

Koncertu cikls “Mūzikas ceļojums” ir unikāls projekts, kas jau vairāku gadu garumā norisinās RKTMC “Mazā ģilde”.

Svētdien, 24. martā plkst. 16.00 koncertu ciklā “Mūzikas ceļojums.Klavieres” muzicēs Rīgas mūzikas skolu klavieru klases audzēkņi. Jaunajiem māksliniekiem un klausītājiem būs iespēja tikties ar izcilu pianistu, daudzu starptautisku konkursu laureātu Andreju Osokinu. Koncertu moderēs mūzikoloģe Baiba Santa Vanaga.

Pāvula Jurjāna mūzikas skolu pārstāvēs Rūta Lejiņa un Gustavs Lasmanis, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolu – Oļegs Dubovskis, Juglas mūzikas skolu – Klāvs Tupiņš, Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolu – Elizabete Briede, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolu – Dārta Liepiņa, Augusta Dombrovska Mūzikas skolu Milana Ivanuško un Nikola Ščeglova un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu – Poļina Pančenko un Valērijs Vinokurovs.

Katrs cikla koncerts sākas ar pasākuma vadītājas ievadvārdiem un jauno mākslinieku pieteikumu. Jaunajiem mūziķiem un klausītājiem ir iespēja dzirdēt nelielu interviju ar mentoru.  Katrs jaunais mūziķis sniegs vienu individuālu priekšnesumu, kā arī būs koncerta mentora priekšnesums.

Šī koncerta izskaņā visiem dalībniekiem būs iespēja četrrocīgi kopā ar Andreju Osokinu atskaņot īpaši izvēlētu kopskaņdarbu.

Šis projekts tiek organizēts ar mērķi veicināt Rīgas jauno talantu attīstību, nodrošinot viņiem iespēju gūt plašāku koncertu pieredzi ārpus savas mūzikas skolas.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertu ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.