Intas Glodas personālizstāde “Fragmenti”.

No 11. marta līdz 11. aprīlim RKTMC “Mazā ģilde” Mazajā zālē skatāma Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” mākslinieces Intas Glodas personālizstāde “Fragmenti”.

“Radošo disciplīnu pārstāvji bieži mēdz sajust pasauli ar gandrīz ekstrasensoru sensitivitāti, un ar šiem darbiem es gribēju radīt ieskatu mākslinieka dvēselē, ieskicējot ceļu dažādos puzlēm līdzīgos fragmentos. Daži no tiem izskatās kā mīklas, ilustrācija vai metaforiskas kartes.”, stāsta Inta Gloda.

Māksliniece tiecas atainot dabas dzīvīgumu, noskaņas un nebeidzamas pārmaiņas. Izstādē apkopotajās gleznās ir attēloti dzīves fragmenti. To saturs ir daļējii reālistisks, daļēji mistisks. Izstādē var sastapt gan plenērā gleznotas dabas ainas, gan sirreālās kompozīcijas. Māksliniece aicina sajust to robežu, kur pastāv sapņu un realitātes ambivalence, kad tie savērpjas savdabīgi harmoniskā vizuālo tēlu apvienībā. Darbi ir izpildīti eļļas tehnikā uz audekla, kartona.

Inta Gloda dzimusi Rīgā un kopš bērnības iesaistījusies dažādos mākslas un radošas izpausmes veidos. 2012. gadā Inta Gloda sāka darboties Tautas tēlotājas mākslas studijā “Ģilde”. Šis gads kļuva par glezniecības ceļa sākumu.

RKTMC “Mazā ģilde” TTMS “Ģilde” savu darbību sākusi pirms vairāk kā 75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “Ģilde” vada Gustavs Filipsons.

Izstāde apskatāma bez maksas.

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.