Lielās Piektdienas koncerts “Kontemplācija”

29. martā plkst. 16.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē aicinām uz Lielās Piektdienas koncertu “Kontemplācija”. Kamermūzikas programmā tiksies flautiste Dita Krenberga un arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli, aicinot klausītājus šajā pārdomu laikā ļauties suğestīvam ceļojumam franču un itāļu mūzikas lasījumos.

Mūziķes sadarbojas kopš 2022. gada, regulāri iestudējot un iepazīstinot klausītājus ar oriğinālmūziku flautai un arfai. Šobrīd dueta fokusā 19. un 20. gadsimta franču mūzika – repertuārs, kas gaužām dabiski iegulstas flautas un arfas spēlmaņu rokās, un ikreiz pārsteidz arī pašas izpildītājas ar plastiskumu, interpretācijas telpas plašumu un mainīgumu. Koncertā skanēs Kamila Sensānsa, Nino Rotas, Gabriela Forē, Filipa Gobēra un Marka Bertomjē mūzika.

Dita Krenberga flautas spēli apguvusi Latvijas Mūzikas akadēmijā pedagoga Imanta Sneibja klasē, kā arī pie pasaulslaveniem flautistiem Dž. Golveja un A. Nikolē, ir vairāku prestižu mūzikas konkursu laureāte. Dita Krenberga kā soliste un kamermūziķe koncertē gan Latvijā, gan Eiropā, ASV un Japānā. Dita Krenberga saņēmusi divas Latvijas Lielās mūzikas balvas – 2000.gadā “Par izciliem sasniegumiem izpildītājmākslā” un 2017. gadā kategorijā “Gada koncerts” par Pētera Vaska Flautas Koncerta atskaņojumu. 2009. gadā Dita Krenberga saņēma valsts augstāko apbalvojumu – Triju zvaigžņu ordeni “Par spilgtu devumu mūzikā un nopelniem Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē”.

Dārta Tisenkopfa-Muselli ar izcilību ieguvusi maģistra diplomu ar specializāciju arfas spēlē Parmas konservatorijā pie profesores Emanuela Degli Esposti. Specializējusies arī baroka lautas spēlē pie profesora Gian Luca Lastraioli. Regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe, popularizējot savu instrumentu šajos mūzikas lauciņos Latvijā. Mūziķe guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos. Kā soliste vairākkārt uzstājusies ar Liepājas Simfonisko orķestri, Jelgavas un Ventspils kamerorķestriem, un ar Orchestra Regionale Emilia Romagna un Orchestra Simfonica di Conservatorio di Parma. Muzicējusi vairākos starptautiskos festivālos, laikmetīgās mūzikas festivālā “Traiettorie” Itālijā un festivālā “Liepājas Vasara”.

Ieeja bez maksas.

Koncertu ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.