RKTMC “Mazā ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Dzīvnieku pasaule”

No 1. marta līdz 19. martam Amatu ielas 3. nama skatlogos būs skatāma RKTMC “Mazā ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Dzīvnieku pasaule”. Izstādē būs redzami studijas dalībnieku ( 5 – 16 gadi) darbi, kuri tapuši šī gada janvārī un februārī.

“Dzīvnieku attēlošana bērniem vienmēr sagādā prieku. Tie varbūt ir mājdzīvnieki, vai eksotiski un neparasti – zoodārzā, filmās un grāmatās redzēti.

2023.gads pēc Austrumu kalendāra ir truša/ zaķa gads, tāpēc arī izstādē redzamas dažādas zaķa interpretācijas. Bērni savos darbos ir centušies attēlot katram dzīvniekam ir raksturīgākos vaibstus, ķermeņa proporcijas un krāsas. Lai izstādes skatītājiem sagādā prieku zīmējumi, kuros attēloti mūsu planētas “mazie brāļi un māsas!””, stāsta studijas vadītāja Kristīne Otersone.

Bērnu mākslas studijā darbojas ap 20 jauno mākslinieku vecumā no 6 līdz 16 gadiem. Katru mēnesi bērni zīmē un glezno daudzveidīgas tēmas un uzdevumus pēc izvēles, izmantojot dažādas vizuālās mākslas tehnikas (guašas, akvareļa, eļļas pasteļu, zīmuļu, tušas, flomāsteru u.c.). regulāri mākslas darbi tiek izstādīti tematiskajās izstādēs Amatu ielas 3. nama skatlogos, kā arī Rīgas pilsētas bibliotēkā “Vidzeme”. Bērniem ir arī iespēja piedalīties dažādos vizuālās mākslas konkursos un projektos.

Studijas vadītāja Kristīne Otersone kā galveno mērķi uzskata atklāt un attīstīt katra studijas dalībnieka īpašo māksliniecisko talantu un spējas, akcentējot dažādību jebkuras tēmas vai uzdevuma risinājumā. Arī radoša studijas atmosfēra un domu apmaiņa ir svarīga mākslinieciskā procesa sastāvdaļa.

Izstādi “Dzīvnieku pasaule” ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.