Latviešu mūzikas koncerts “SIGUNIGUNIKAM”

Svētdien, 19. martā, plkst. 17.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē vīru koris FRACHORI aicina uz koncertu “SIGUNIGUNIKAM”. Koncertā piedalīsies LNOB solists, kora vokālais pedagogs un ģitārspēles meistars Guntars Ruņģis, kā arī ģitārists Jānis Ruņģis.

Koncerta programmā būs dzirdamas latviešu tautas dziesmas kora vadītāju Ingus Leilanda, Guntara Ruņģa un citu skaņražu apdarēs. Tās vēsta par latviešu jaunekļa dzīvi laukos, priekiem un bēdām, jūru, dzimto sētu, mežu un tā iemītniekiem, puiša iecerēm un sapņiem, ziemas gaitām, dzīves grūtībām un ceļojumiem, līgavas lūkošanu, kā arī par viņa uzticamo ceļa biedru – kumeliņu.

Tieši tautasdziesmas vēstures satricinājumos ir bijis tas balsts, kas latviešu tautai ļāvis saliedēties, apzināties savas saknes, mūsu kultūras unikalitāti un smelties tajā spēku cīņā ar izaicinājumiem, sašķeltību un pagurumu.

Līdztekus tautas dziesmu apdarēm skanēs arī dažas latviešu komponistu oriģināldziesmas, kas pēc noskaņas tuvas tautas mūzikai un akcentē tautas kopības ideju. Koncertā skanēs arī humoristiskas deju dziesmas, lai ļautu klausītājiem ne tikai izbaudīt ziemas noskaņas, bet arī aicinās sajust pavasara tuvošanās vēsmas. Dažādos muzikālajos tēlos iejutīsies arī kora solisti. Koncertu vadīs diriģents un kultūras pētnieks Andrejs Mūrnieks.

Biļešu cena 5.00 EUR un 2.00 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem). Biļetes pieejamas RKTMC “Mazā ģilde”.

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.