KRISTĪNES OTERSONES PERSONĀLIZSTĀDE "REMINISCENCES"

No 1. augusta līdz 31. augustam RKTMC “Mazā ģilde” Mazajā zālē skatāma RKTMC “Mazā ģilde” Bērnu mākslas studijas vadītājas Kristīnes Otersones personālizstāde “Reminiscences”.

Kristīne Otersone: “Šī izstāde ir veltīta manai darbībai RKTMC “Mazā ģilde”, vadot Bērnu mākslas studiju jau 21 gadu. Vēlos apliecināt, ka pati radoši darbojoties, nododu saviem studijas dalībniekiem Mīlestību pret Mākslu. Izstādē apskatāmi darbi, kuri tapuši laika posmā no 2016. gada, kad atsāku gleznot plenēros, kā arī brīvos brīžos to, kas ir izauklēts un saprasts caur sirdi un prātu.
Vēstījums. Reminiscences. Notikumu, iespaidu atminēšanās un asociācijas. Tā ir mana mākslas valoda. Ainavas, ziedi.Dabā saskatu krāsu attiecību prieku, kompozīciju, formu.
Ļoti mīlu un cienu latviešu mākslinieku glezniecību. Īpaši mīļi man ir Vilhelms Purvītis, Johans Valters, Rūdolfs Pinnis, Boriss Bērziņš. Pasaules mākslā mani uzrunā Van Goga, Kloda Monē, Pikasso, Matisa glezniecība.
Šo izcilo mākslinieku ietekmes nevilšus ir nogulsnējušās manī un savstarpējās krāsu attiecības, to saspēle un iedziļināšanās formā ir kļuvušas par manas daiļrades noteicējiem.
Darbojoties Bērnu mākslas studijā rūpējos par radošu atmosfēru nodarbībās. Īpašu prieku bērniem sagādā nodarbības, kurās gleznoju kopā ar viņiem. Tā veidojas radoša mijiedarbība starp skolotāju un mācekli. Ir liels gandarījums būt klātesošai bērnu radošajos meklējumos un redzēt to rezultātus. Šajos gados esam veidojuši un piedalījušies neskaitāmās izstādēs. Varu teikt, ka viens no man darba lielākajiem novērtējumiem ir tas, ka studijas dalībnieki izvēlas turpināt apgūt glezniecību profesionālās mākslas skolās.
Novēlu izstādes apmeklētājiem saskatīt manās gleznās krāsu prieku un dabas skaistuma nospiedumus!”