KoncertciklS “DŽEZS VECRĪGĀ – MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ”. RINALDA MAKSIMOVA TRIO

Koncertciklam “DŽEZS VECRĪGĀ – MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ” jau 16. sezona!
Turpinot tradīcijas, Mazā Ģilde vasaras mēnešos rīdziniekiem un Rīgas viesiem dāvina bezmaksas džeza koncertus ceturtdienu pēcpusdienās.
Sākot ar 2. jūniju un līdz pat 25. augustam Mazās Ģildes dārzā katru ceturtdienu plkst. 17.00 būs iespējams noklausīties stundu garus bezmaksas džeza mūzikas koncertus atzinīgi novērtētu Latvijas mūziķu izpildījumā.
Šajā vasarā koncertos piedalīsies CITY JAZZ RIGA, JAM ORCHESTRA un RINALDA MAKSIMOVA TRIO.
AUGUSTĀ Mazās Ģildes dārzā muzicēs RINALDA MAKSIMOVA TRIO.
Rinalds Maksimovs sava trio sastāvā ir apkopojis spožākos Latvijas un Lietuvas mūziķus, kuri mūs visus priecēs gan ar džeza melodijām, gan ar Rinalda oriģinālkompozīcijām.
Rinalds Maksimovs pēc Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļas absolvēšanas ir pavadījis 5 gadus Zviedrijā un Dānijā, kur dziļāk izkopis savu izpratni par dažādiem mūzikas žanriem un improvizāciju mūzikā. 2018. gadā atgriezies Latvijā, lai veidotu jaunas sadarbības.
Mazās ģildes dārza koncertos piedalīsies arī saksofonists Kārlis Auziņš, ar kuru Rinalds ir izveidojis jau dziļāku draudzību un muzikālo saspēli, studējot Kopenhāgenas Ritmiskās Mūzikas Konservatorijā. Koncertos piedalīsies arī trompetists Dominikas Višņauskas, kontrabasists Edvīns Ozols kā arī kontrabasists Jānis Rubiks. Koncerti norisināsies 4., 11., 18. un 25. augustā.
Koncertus ar Rīgas domes un VKKF atbalstu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā ģilde”.