Ziemassvētku rotājumu darbnīca. 4. epizode "Puzuris"

Pēc pāris dienām ģimenes lokā atzīmēsim gada sirsnīgākos svētkos. Gatavojoties Ziemassvētkiem, esam rotājuši māju ar čiekuriem, kas gatavoti no Gaujas meldriem, veidojuši saulīti no kartupeļa un pinuši pīnīti, no kuras var izgatavot gan rotājumus eglītei, gan praktiskas lietas ikdienai. Pienācis laiks pēdējai RKTMC “Mazā Ģilde” Ziemassvētku rotājumu darbnīcas epizodei, kurā amatnieks Agris Bērziņš moderatoram Uldim Ziediņam stāsta par puzuri. Šajā epizodē uzzināsiet puzura simbolisko nozīmi, kā arī to, kādas seno latviešu zīmes šajā rotājumā ietvertas.

4. epizodi skaties ŠEIT:https://youtu.be/CuF5suh9pzs

Puzuri transformē negatīvās emocijas, attīra māju, sakārto domas un veido aizsarglauku. Puzura kristāliņš sastāv no 12 kopā savērtiem salmiņiem, kas simboliski veido gadu.

Ja vēl neesat paguvuši noskatīties Ziemassvētku rotājumu darbnīcas iepriekšējās epizodes, aicinām to darīt RKTMC “Mazā Ģilde” mājas lapā.

TMLS “Tīne” darbojas kopš 1976. gada un šogad atzīmēja savu 45 gadu jubileju. Šobrīd studijā darbojas aptuveni 30 dalībnieki. Studijā var apgūt tautas mākslas tradīcijas un senos amatus etnogrāfiskajā un jaunrades stilā – iemācīties pīt no saknēm, sloksnēm, klūgām un meldriem. Ja vēlaties apgūt senos pīšanas amatus vai to kā izveidot smalkos puzura kristāliņus – laipni aicinām pievienoties sirsnīgajam TMLS “Tīne” kolektīvam!

 

Puzuri gatavoja Agris Bērziņš

Moderators Uldis Ziediņš

Video nodrošina – SIA “Magic Nebula”

Video ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu veidoja RKTMC “Mazā Ģilde”.