Ziemassvētku rotājumi. 1. epizode "Pīnīte"

RKTMC “Mazā Ģilde” pagrabstāvā, klūgu, meldru, dažādu pinumu, steļļu un tautisku segu ieskauti darbojas TLMS “Tīne” amatnieki. Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir jūtami rosīgs – tiek gatavoti tautiski rotājumi, kuriem piemīt īpaša enerģētika. Rotājumi, kas gatavoti pašu rokām un kuros ielikta mīlestība, attīra telpu no nevēlamām enerģijām.

TMLS “Tīne” darbojas kopš 1976. gada un šogad atzīmēja savu 45 gadu jubileju. Šobrīd studijā darbojas aptuveni 30 dalībnieki. Studijā var apgūt tautas mākslas tradīcijas un senos amatus etnogrāfiskajā un jaunrades stilā – iemācīties pīt no saknēm, sloksnēm, klūgām un meldriem.

RKTMC “Mazā Ģilde” TLMS “Tīne” Ziemassvētku rotājumu darbnīcas pirmajā epizodē redzēsiet Ulda Ziediņa sarunu ar amatnieci Inesi Zvejnieci, kura ar veiklām roku kustībām no jūras meldriem veido pīnīti. No izveidotās pīnītes var sašūt eglītē iekaramus rotājumus – zvaniņus, čiekurus, kā arī cepures, krūzīšu paliktņus un daudz ko citu.

Pirmo epizodi skaties ŠEIThttps://www.youtube.com/watch?v=hX540URhI8M

Ja jūs uzrunā Ineses Zvejnieces stāsts un vēlaties arī savu roku veiklību likt lietā, tad aicinām pievienoties TMLS “Tīne” kolektīvam.

īnīti gatavoja Inese Zvejniece

Moderators Uldis Ziediņš

Video nodrošina – SIA “Magic Nebula”

Video ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu veidoja RKTMC “Mazā Ģilde”.