17. Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkurss "PUTNU BĒRNI 2021"

4. decembrī plkst. 18.00 tiešsaistē no RKTMC “Mazā Ģilde” būs skatāms 17. Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkurss “Putnu bērni 2021”. Konkurss īpašs ar to, ka konkursa dalībnieki dzied akustiski, neizmantojot skaņu pastiprinošu aparatūru, izpildot obligāto un izvēles repertuāru četrās vecuma grupās no 6 līdz 17 gadu vecumam, akadēmiskajā un estrādes kategorijā. Šogad konkurss notika attālināti un tajā piedalījās 64 jaunie vokālisti no visas Latvijas. Konkursa idejas autore, vadītāja un režisore ir RTU Kultūras centra direktore Asja Visoka. Pasākums būs vērojams www.rtu.lv/Kultura, www.mazagilde.lv , kā arī www.facebook.com/KulturascentrsRTU un www.facebook.com/Putnu Bērni.

APBALVOŠANA CEREMONIJU UN KONCERTU SKATIES ŠEIT: https://youtu.be/xI-8GFjSYng

Šī gada konkursa žūrijas sastāvā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore, komponiste Selga Mence, LNO soliste Ieva Parša un NMV Rīgas Doma kora skolas vokālais pedagogs Valda Tračuma.

Konkursa laureātu koncertā būs iespēja dzirdēt ne tikai šī gada laureātus, bet arī 16. Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkursa “Putnu bērni” Lielās balvas ieguvējas Elizabetes Katrīnas Eleres, kā arī Laimas Lediņas, Madaras Dziedātājas, konkursa žūrijas locekles Ievas Paršas un konkursa dalībnieku koncertmeistara Māra Treija (klavieres) priekšnesumus.

Konkursa laureātu vārdi arvien biežāk izskan Latvijas un starptautiskajos mūzikas pasākumos. Daži no tiem – Laima Lediņa, Elīna Fūrmane, Kristīna Zaharova, jaunā komponiste Austra Savicka, Madara Dziedātāja, Rihards Andris Bērziņš, Cira Tolordava, Artis Muižnieks, Renārs Tomaševskis un daudzi citi.

 

Konkursu ar Rīgas domes atbalstu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā ģilde” un RTU Kultūras centrs.