Barikāžu dienai veltīts koncerts "Atceris janvāri!"

20. janvārī plkst. 18.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks vīru kamerkora “Frachori” (mākslinieciskais vadītājs Ingus Leilands) , LNOB solista Guntara Ruņģa un ģitārista Jāņa Ruņģa  barikāžu atceres dienai veltīts koncerts “Atceries janvāri!”.

Atcerēsimies 1991. gada janvāra notikumus, kuros citu starpā piedalījās arī vīru kora “Frachori” dalībnieki. Koncertā tiks pieminēti kritušie barikāžu cīņu varoņi, kā arī latviešu karavīri un cīnītāji abos pasaules karos. Koristi dalīsies ar stāstiem par 1991. gada janvāra notikumiem, uz ekrāna būs redzamas tā laika fotogrāfijas. Dziedāsim gan patriotiskas latviešu dziesmas, gan tautas dziesmu apdares, ko veidojuši kora mākslinieciskais vadītājs Ingus Leilands un vokālais pedagogs Guntars Ruņģis. Koncertu vadīs kora dibinātājs un diriģents Andrejs Mūrnieks.

Situācijā, kad miers pasaulē ir apdraudēts un netālu Ukrainā notiek kara darbība, ir būtiski novērtēt Latvijas nacionālas neatkarības cīņas un meklēt motivāciju personiskam  patriotismam. Koris un kora dziesmas ir viens no Latvijas kultūras pīlāriem,  kas šādu motivāciju var raisīt.

Ieeja bez maksas.

Koncertu ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.