“DŽEZS VECRĪGĀ – MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ”. JAM ORCHESTRA

Šogad koncertciklam “DŽEZS VECRĪGĀ – MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ” jau 18. sezona!

Turpinot tradīcijas, RKTMC “Mazā ģilde” vasaras mēnešos rīdziniekiem un Rīgas viesiem dāvina bezmaksas džeza koncertus ceturtdienu pēcpusdienās. Līdz pat 29. augustam Mazās ģildes dārzā katru ceturtdienu plkst. 17.00 būs iespējams noklausīties stundu garus bezmaksas džeza mūzikas koncertus atzinīgi novērtētu Latvijas mūziķu izpildījumā.
11., 18., 25. jūlijā un 1. augustā muzicēs JAM ORCHESTRA .

Savdabīgi ir sanācis, ka visi grupas dalībnieki pamatā spēlē citos muzikālajos projektos, kas bieži vien nav saistīti ar džeza mūziku. Tad nu JAM ORCHESTRA  ir vieta, kur var veidot bagātīgu sintēzi no jazz-blues-rock-funk-fusion mūzikas stiliem. Dažādu apstākļu sakritības rezultātā, jau vairāk nekā 15 gadus atpakaļ, mūziķiem bija iespēja apvienoties un radīt unikālu džeza grupu, kas varēja izveidot sev interesantu repertuāru un aktīvi koncertēt līdz pat šim brīdim.

Sākotnējā repertuāra izveidē palīdzēja kopējas studijas augstskolā, vēlāk parādījās oriģinālmūzika (divi studijas albumi) un savi aranžējumi.

 

Grupas sastāvs –

  • Andrejs Jevsjukovs – komponists, aranžētājs, ģitārists. Pats galvenais grupas mūzikas radītājs un dzinējspēks. Daudzus savas dzīves gadus veltījis džeza mūzikai un džeza ģitārai. Latvijas izcilākais ģitāras pedagogs, strādā par docētāju JVLMA un džeza ģitāras spēles skolotāju RDKS (mag.paed.)
  • Šogad taustiņinstrumentus spēlēs Matīss Žilinskis – viens no jaunās paaudzes izcilākajiem džeza pianistiem. Matīss studē JVLMA, bijis apmaiņas programmā ASV, nodarbojas arī ar kompozīciju un iesaistās daudzos muzikālos projektos.
  • Zintis Žvarts, Latvijā pazīstams rock&roll un populārās mūzikas saksofonists. Šobrīd Big Al & The Jokers, Mirage Jazz Orchestra un daudzu muzikālu projektu dalībnieks.Solo albūms “Rudens. Saksofons”; strādā A.Kalniņa mūzikas vidusskolā un Rīgas 45.vidusskolā par saksofona spēles skolotāju (mag.paed.)
  • Pēteris Liepiņš – basģitārists, kontrabasists, ļoti pieprasīts un atpazīstams Latvijas mūziķis. Šobrīd spēlē grupā Big Al & The Jokers, Jelgavas bigbendā, grupā Labvēlīgais tips”. Ir ļoti daudzu muzikālu projektu dalībnieks. JMRMV, Jelgavas mūzikas vidusskolas, Rīgas 45.vidusskolas pasniedzējs (mag.paed.)
  • Gundars Lintiņš – vispopulārākais Latvijas rokmūzikas bundzinieks, daudzu muzikālu projektu dalībnieks, grupa Credo, Strādā arī par sitamo instrumentu spēles skolotāju Jelgavas mūzikas vidusskolā (mag.paed.)

Augusta koncertos piedalīsies TOMA RUDZINSKA TRIO.

Koncertus ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā ģilde” .