VECPILSĒTAS TEĀTRIS. ALBĒRS KAMĪ. PĀRPRATUMS

28. martā plkst. 19.00 “Mazā ģilde” Mazajā zālē būs skatāma “Vecpilsētas teātra” izrāde  – Albērs Kamī “Pārpratums”, kuru režisore Edīte Neimane raksturo kā sirreālu drāmu.

Izrāde par bailēm būt patiesiem, par cilvēka pamestību, vientulību un mīlestības trūkumu. Pārpratumi un izpratnes trūkums rada absurdo dramatismu – kad neviens no šiem cilvēkiem nespēj sasniegt to, ko vēlas.

Albērs Kamī (Albert Camus) – franču rakstnieks un filozofs, dramaturgs, viens no eksistenciālisma pamatlicējiem, Nobela prēmijas literatūrā laureāts:

“Ja cilvēks grib  lai viņu pazīst, viņam vienkārši jāpasaka,  kas viņš ir!”

Pēc 20 gadu prombūtnes Jans atgriežas mājās. Tagad tur ir viesnīca, kuru vada viņa māte un māsa Marta. Jans reģistrējas ar svešu vārdu, vēlēdamies noskaidrot vai tiks atpazīts. Sapratis, ka māte un māsa viņu neatpazīst, viņš kļūst par svešinieku pats savās mājās.

Lomās: Marta- Signe Ķipure, Māte- Diāna Zemribo, Agita Skujiņa, Jans- Guntis Arājs, Marija- Dace Nebēdniece, Daniela Zunde, Kalpotājs- Gunārs Rutkis.

Skaņa, gaisma- Gunārs Rutkis, Solanža Karlauskis.

Teātra  spēles prieks uz “Vecpilsētas teātra” skatuves ir pulcējis dažāda vecuma un profesiju pārstāvjus, kas režisores Edītes Neimanes vadībā rada, eksperimentē, improvizē par mūžīgajām tēmām: ticība, vara, vientulība, naids, mīlestība, atspoguļojot to gan ārzemju, gan latviešu autoru darbu iestudējumos. Teātris regulāri piedalās amatierteātru festivālā „Rīga spēlē teātri” un vairākus gadus ir bijis laureātu izrāžu skaitā. Ar panākumiem teātris ir piedalījies gan pašmāju, gan starptautiskajās teātru skatēs un festivālos.

Biļetes pieejamas RKTMC “Mazā ģilde” pie dežuranta. Biļešu cena 5,00 EUR un 2,00 EUR (skolniekiem, studentiem, pensionāriem)

Izrādi ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.