Koncerts “Lielā arfu fantāzija: no klasikas līdz rokam”

5.martā plkst. 18.00 Mazajā ģildē ar koncertu “Lielā arfu fantāzija: no klasikas līdz rokam” uzstāsies viens no pasaulē populārākajiem arfistiem, virtuozs, komponists, brīnišķīgais mūziķis Aleksandrs Boldačevs.

Savu spožo radošo 25 gadu laikā Aleksandrs Boldačevs izpelnījies tāda mūziķa reputāciju, kam netīk stereotipi. Viņa plašajā repertuārā ir gan skaņdarbi, kas rakstīti tieši arfai, gan arī vairāk nekā 200 klasiskās, populārās, kinomūzikas aranžējumu un pārliku un paša drosmīgie sacerējumi. Ar solokoncertiem viņš uzstājas visā pasaulē – Eiropā, ASV, Kanādā, Japānā, Ķīnā, Singapūrā, Honkongā, Indonēzijā. Ar panākumiem koncertējis Karnegiholā (Ņujorka), Parīzes Gavo zālē (Salle Gaveau), Musikverein koncertzālē (Vīne). Viņa profesionālajā karjerā ir veiksmīgi projekti kopā ar režisoru Kirilu Serebreņņikovu un aktrisi Čulpanu Hamatovu – 2022.gada augustā uz Dailes teātra skatuves izskanēja viņu kopīgā muzikāli poētiskā programma “Orfejs”.

Aleksandrs sāka koncertēt piecu gadu vecumā, tad viņš arī sakomponēja savus pirmos opusus.

Koncerta viesi būs Latvijas Nacionālās operas prīma, soprāns Jūlija Vasiļjeva, Programmā izskanēs Rosīni, Šopēna, Debisī, Tarreg un daudzu citu skaņdarbi. Jūlija Vasiļjeva dziedās ārijas no Ofenbaha operas “Hofmaņa stāsti”, Dvorakas “Mermaid” un Bellīni «Norma»

2018.gadā Aleksandrs Boldačevs sarakstīja un izpildīja elektroniskās arfas solo pasaules čempionāta futbolā atklāšanas ceremonijā, dalot skatuvi ar Robiju Viljamsu un Aīdu Garifulinu. Vairāk nekā desmit prestižu starptautisko, tostarp komponistu konkursu laureāts; prēmiju “Britu spožie talanti”, Aoyama Music (Kioto) un ProEuropa, ko pasniedz Heinzs Fišers par augstiem sasniegumiem kultūras jomā, laureāts, starptautisko fondu Vontobel (Šveice) un Banque Populaire (Francija) stipendiāts. Līdztekus neskaitāmām balvām un prēmijām Aleksandram Boldačevam ir itāļu Arfu nama”Salvi Harps” ekskluzīvā mākslinieka statuss. 2019.gadā viņš Cīrihē dibināja Pirmo arfas festivālu, bet 2020.gada 20.oktobrī pēc viņa iniciatīvas notika Pasaules arfas diena, kurā piedalījās vairāk nekā 100 arfistu no 50 valstīm. Dzīvo Šveicē.

Biļetes https://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/muzika/kazinika-dienas-aleksandrs-boldacovs-piedalas-julija-vasilljeva-arfas-liela-fantazija-no-klasikas-lidz-rokam-381654/