Izstāde "Pavasari gaidot"

No 20. marta līdz 16. aprīlim Amatu ielas 3. nama skatlogos apskatāma Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Tautas lietišķās mākslas studiju “Kamene” un “Tīne” darbu izstāde “Pavasari gaidot”.

Studiju vadītājās Marina Sproģe un Līga Tulinska izstādi raksturo šādi: “Veidojot izstādi gribējām parādīt TLMS “Kamene” un TLMS “Tīne” jaunos darbus, kuri tapuši gaidāmā pavasara noskaņās. Kad pavasaris sveicina mūs ar garākām dienām, gaišākām domām un radošām idejām, tapuši jaundarbi tradicionālo audumu klāstā un pinumos. Rakstainas segas, lielie lakati, svētku galdauti, dvieļi, dažāda izmēra groziņi  – viss, kas var padarīt interjeru siltu un mājīgu pavasarīgās nokrāsās.”

TLMS “Kamene” dibināta 1978. gadā, savukārt no 1983. gada studiju vada Marina Sproģe, pulcējot vienkopus ap 35 domubiedrenēm. Audējas vieno darba mīlestība, viņas labprāt dalās savā pieredzē ar jaunpienācējām. TLMS “Tīne” dibināta 1976. gadā, studiju ilgstoši vadīja Edīte Laiviņa, pērnās vasaras izskaņā dodoties pelnītā atpūtā un nododot studiju Līgas Tulinskas vadības grožos. “Tīne” dalībnieku pinumi bijuši skatāmi neskaitāmās studijas darba atskaites izstādēs, tematiskās izstādēs, pilsētas un republikas tautas lietišķās mākslas izstādēs, kā arī izbraukuma izstādēs Latvijā un aiz mūsu valsts robežām.

Izstādi ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.