Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts koncerts “Saule brauca pār jūriņu”

Svētdien, 5. jūnijā plkst. 12.00 RKTMC “Mazā Ģilde” Lielajā zālē izskanēs Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts koncerts “Saule brauca pār jūriņu”, kas būs Rīgas Ģimenes mēneša programmas noslēdzošais koncerts. Koncertā piedalīsies bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Kolibri” (vadītājas Inita Malnača un Agnese Malnača) un instrumentālā grupa – Ligita Spūle (flauta), Inita Malnača (čells), Māris Treijs (klavieres) un Mārtiņš Kokars (sitaminstrumenti). Programmā skanēs latviešu tautas dziesmu apdares un latviešu autoru oriģinālmūzika ar tautas dziesmu vārdiem.

Ieeja bez maksas.

Pēc koncerta, plkst. 13.00, mazie klausītāji būs aicināti uzkavēties un piedalīties lielformāta galda spēļu turnīrā Mazās ģildes dārzā (sliktu laikapstākļu gadījumā iekštelpās Mazajā zālē), kurā būs tādas spēles kā Riču Raču, Jenga, Cirks, Atmiņu spēle u.c., kā arī dalībniekiem būs pieejams popkorna aparāts ar gatavu bezmaksas siltu sāļo popkornu. Aktivitātes norisināsies sadarbībā ar BigGames.

Bērnu un jauniešu vokālajā ansamblī “Kolibri” šobrīd aktīvi darbojas gandrīz 50 dziedātāji vecumā no 7 līdz 17 gadu vecumam, kolektīvs regulāri koncertē visā Latvijas teritorijā, kā arī piedalās Rīgas vokālo ansambļu skatēs un konkursā “Balsis”. Kolektīvs piedalījies LNO izrādēs “Mūzikas skaņas” (2012-2019) un “Riekstkodis” (2016-šobrīd). Savas pastāvēšanas laikā ir izdoti vairāki CD bērniem, kuri ieguvuši “Zelta mikrofona” nomināciju – labākais albums bērniem.

BigGames projekts aizsākās 2008. gadā, kad pašu vajadzībām tika izgatavots pirmais lielais dārza Cirks. Tā tas tika izmantots ģimenē, tika izklaidēti draugi viesībās, kā arī spēles tika izmantotas skolēnu saliedēšanas pasākumos. Visas BigGames spēles izgatavotas no tādiem materiāliem, lai to spēlēšana būtu iespējama gan brīvā dabā, gan telpās.

Koncertu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīko RKTMC “Mazā Ģilde”. Šo pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Ģimenes mēneša programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem, biedrībām un izglītības iestādēm. Norišu programma pilnā apjomā ir skatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.