Senās mūzikas koncerts "ŪDENS UN PAZEMES DIEVĪBAS MŪZIKĀ"

Komponisti Frančesko Kavalli, Antonio Vivaldi, Georgs Frīdrihs Hendelis, Džirolamo Freskobaldi ir tikai daži no 17. un 18. gadsimta skaņražiem, kuri savās operās un dziesmu krājumos izmantojuši sengrieķu mitoloģijā mītisko dabas dievību, jaunu un skaistu sievieti – Nimfu. Komponisti dažādos laikmetos un dažādos stilos ir “apdziedājuši” mistisko (Jūras nimfa un Harmonija), vienlaikus cilvēku pasaulei tuvo tēlu (Galateja, kura cieš mīlestības dēļ), tādēļ soliste Ieva Sumeja (soprāns) un baroka orķestris Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā ir sarūpējuši skaistu senās mūzikas programmu “Ūdens un pazemes dievības mūzikā”, kas caur aizgājušo gadsimtu komponistu iedvesmas pilnajiem skaņu rakstiem izskanēs kā veltījums mistiskajam barokā.
Koncertu atskaņo:
Ieva Sumeja (soprāns)
Baroka orķestris “Collegium Musicum Riga”
Diriģents Māris Kupčs
IEEJA KONCERTĀ BEZ MAKSAS
No sirds jutīsim līdzi solistei Ievai Sumejai, jo šis pasākums būs arī viņas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas bakalaura grāda diplomeksāmens.
– – –
Koncertu organizē Rīgas Vēsturiskā teātra un mūzikas biedrība. Atbalsta Rīgas Senās mūzikas centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.