Ielīgošanas pasākums “Šī dieniņa, rītdieniņa, parīt pate Jāņa diena”

Atzīmējot Saulstāvjus, 22. jūnijā plkst. 17.00 RKTMC “Mazā ģilde” dārzā aicinām ieskandināt Līgo svētkus pasākumā “Šī dieniņa, rītdieniņa, parīt pate Jāņa diena”. Pasākuma norises laikā apmeklētāji varēs aplūkot dažādus amatnieku darbus, kopīgi piedalīties Jāņu siera vārīšanā, kā arī klausīties līgo dziesmas RKTMC “Mazā ģilde” kolektīvu izpildījumā. Pasākuma vadītājs – Salvis Sprūžs.

Ielīgošanas koncertā uzstāsies sievu folkloras kopa “Vilcenes”, koklētāju ansamblis “Kokļu klubs”, sieviešu koris “Ausma” un jauniešu koris “Balsis”. Koncerta programmā dzirdēsiet līgo dziesmas un latviešu tautas mūziku. Savukārt tautas lietišķās mākslas studijas “Kamene” un “Tīne” priecēs ar savu darbu izstādi  – pītiem groziem, villainēm, lakatiem, jostām u.c.

Ieeja bez maksas.

Šo pasākumu organizē Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās ielīgošanas un Jāņu programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem, biedrībām un izglītības iestādēm. Norišu programma pilnā apjomā ir skatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.