Kultūrpunkts Lucavsala. Diskusija ar psiholoģijas doktori Ievu Stokenbergu

Lucavsalā pie Pludmales lasītavas laika posmā līdz 1. septembrim katru trešdienu plkst. 19.00 RKTMC “Mazā Ģilde” organizēs aktivitates, kas veltītas veselīgam dzīvesveidam un ģimenēm.

4. augustā plkst. 19.00 aicinām interesentus uz  diskusiju par kvalitatīvu garīgo veselību ikdienā ar psiholoģijas doktori Ievu Stokenbergu.

“Kā rūpēties par savu garīgo veselību”

Pēdējo gadu laikā esam piedzīvojuši to, ka dzīve atgādina mutuļojošu straumi, kurā mūs rauj uz priekšu un notikumi ļoti lielā mērā vairs nav mūsu varā. Atslēga, lai veiksmīgi pārdzīvotu šos sarežģītos laikus, ir prasme saglabāt emocionālo līdzsvaru, stabilitāti. Sarunas pirmā daļa veltīta paņēmieniem, kā rūpēties par savu garīgo veselību (pašsajūtu, domām, izjūtām, līdzsvaru), kā rūpēties par jušanos labi laikos, kad jāsaglabā līdzsvars, neskatoties uz notiekošo. Otrajā sarunas daļā tiks aplūkotas situācijas (dažnedažādas grūtības), kuras katram ir pazīstamas.

No vienas puses šobrīd ir pierasts vairāk domāt par grūtībām kā par globālām grūtībām – kā izdzīvot šajā periodā, kad nekas no mums nav atkarīgs. No otras puses – ikdienas dzīvē mēs zinām un redzam, ka tieši tās mazās ikdienas grūtības bieži vien sagādā ļoti lielus pārdzīvojumus. Dažkārt cilvēki novēro, ka atkal un atkal mēdz atkārtoties vienas un tās pašas grūtības vai arī noteiktos dzīves brīžos pamana, ka kļūst grūti saglabāt līdzsvaru. Tādēļ šajā sarunas daļā – grūtību palaidējmehānismi, kā atpazīt savas grūtās situācijas un kā pārvaldīt savas reakcijas un rīcību tajās. Visbeidzot, esot vecākiem, tiek nesta atbildība par tiem, kas šajā ceļojumā atrodas vienā laivā kopā ar mums. Bieži vien laivā valdošā emocionālā noskaņa ir indikators tam, kā un cik labi notiek ceļojums. Tieši tāpēc trešajā sarunas daļā – kādā veidā rūpēties par līdzcilvēku garīgo veselību, īpaši fokusu liekot uz bērniem un pusaudžiem.

Ieva Stokenberga – psiholoģijas doktore, Latvijas Universitātes psiholoģijas nodaļas vadītāja un asociētā profesore, kā arī divu bērnu mamma.

Pasākums tiks organizēts atbilstoši šī brīža epidemioloģiskajiem noteikumiem.

Interesentus lūdzam pieteikties, rakstot – maza.gilde@riga.lv.
Dalībnieku skaits ir ierobežots.

Šī gada vasarā papildus “Stropiem”, kuri darbojas kopš 2017. gada būs arī 3 kultūrpunkti – Bolderājā, Čiekurkalnā un LUCAVSALĀ, kuros Rīgas kultūras centri sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku un apkaimju biedrībām organizēs kultūrizglītojošus bezmaksas pasākumus Rīdziniekiem.

Pasākumus organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Kultūras, izglītības un sporta departamenta atbalstu.