Veltas Raudzepas personālizstāde “Izaicinājums”

Līdz 2022. gada 31. janvārim RKTMC “Mazā Ģilde” Bellacord zālē apskatāma Mazās ģildes Tautas tēlotājas mākslas studijas “Ģilde” mākslinieces Veltas Raudzepas personālizstāde.
Mag. Art. Velta Raudzepa ir mākslas zinātniece, LMA ieguvusi maģistra grādu un ilgus gadus strādājusi par stundu pasniedzēju Tekstilmākslas nodaļā, pasniedzot Latvijas un pasaules tekstilmākslas vēsturi.
Viņas pamatdarbs jau kopš studiju beigām saistīts ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju. Viņa ir krājuma darba vadītāja un daudzu vietējo un starptautisko izstāžu projektu kuratore, katalogu un publikāciju autore.
Studijā sākusi darboties 2018. gadā – sākotnēji pie studijas vadītājas, gleznotājas Ausmas Danemanes, tagad turpina darboties studijā vadītāja, gleznotāja Gustava Filipsona vadībā.
Velta Raudzepa: “..Mans ikdienas darbs vienmēr bijis saistīts ar mākslas klātesamību – izstāžu organizēšanu, mākslas vērtēšanu publikācijās, lekcijās un konferencēs. Tomēr vienmēr esmu vēlējusies ieiet mākslas pasaulē dziļāk, izzināt vairāk; nevis teorētiski pētot, bet praktiski to apgūstot. Tāpēc visu mūžu esmu nodarbojusies ar fotogrāfiju (pat sarīkojusi vairākas neliela izstādes), esmu arī izmēģinājusi dažādas tekstilmākslas tehnikas un porcelāna apgleznošanu, audusi pērlīšu rokassprādzes, adījusi, šuvusi.
Pēdējos trīs ar pusi gados par manu izaicinājumu kļuvusi glezniecība, kas kopš studiju gadiem bija pilnīgi piemirsta un agrāk nebiju pat domājusi tai dziļāk pievērsties. Paldies manām studentēm, kas uz to pamudināja un abiem studiju vadītājiem, kas uzmundrināja.
Gleznoju galvenokārt ainavas. Manu darbu pamatā ir noskaņa un krāsa. Cenšos tuvināties realitātei, jo vienmēr aktuāla doma bijusi kā to panākt…Iedvesmu rodu dabā, kas ir neizsmeļams ideju avots jebkurā gadalaikā, tomēr vienmēr cenšos tajā saskatīt kādu neparastu, īpašu motīvu un noskaņu, ko vēlos iemūžināt un pārvērst gleznojumā. Arī izteiksmes līdzekļi pakārtoti noteiktam motīvam un noskaņai vai formai, kas jāattēlo. Mīlu jūru, kas mūžam mainīga, saullēktus un saulrietus, Latvijas pļavas, kad tās pārklāj migla, ūdensrozes, sniegputeni un dzidri baltā sniega kontrastu pret spilgti zilajam debesīm, bagātīgās un krāšņās rudens noskaņas. Mīlu ziedus un, protams, cilvēkus. Daži motīvi radušies pēc ceļojumiem”
Izstādes apmeklējuma laiki pieejami www.mazagilde.lv.
Ieeja bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.
Izstādi ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.