Kultūras pilī ZIEMEĻBLĀZMA. KONCERTS "IEDZINTAROTIES"

RKTMC “Mazā ģilde” vidējās paaudzes deju kolektīvs “Daiļrade” 20. aprīlī plkst. 18.00  ar koncertu “IEDZINTAROTIES! ” Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” atzīmēs kolektīva 15 gadu jubileju.

Jubilejas koncerta programmā tiks izdejotas dejas no latviešu skatuviskā zelta fonda, pašu kolektīvu iemīļotas un raksturojošas dejas, kā arī jaunrades, ko veidojuši kolektīvu mākslinieciskie vadītāji un VPDK “Daiļrade” repetitore.

Koncertā piedalīsies VPDK ”Daiļrade”, VPDK “Līgo”, VPDK “Mana Rotaļa”, VPDK “Rotaļa XO”, VPDK “Daugavieši”, VPDK “Arnika “ un DA “Pērkons”.

VPDK “Daiļrades zelts” (līdz 2024.gada 1.martam VPDK “Daiļrade”) izveidojās 2009. gada sākumā, kopā sanākot vairākiem Rīgas pilsētas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” deju ansambļa “Daiļrade” bijušajiem dejotājiem. Kolektīva vadību uzņēmās DA “Daiļrade” repetitors Andris Bergmanis. Nākamajā sezonā, pēc DA “Daiļrade” vadītājas Silvas Štelfas uzaicinājuma, par kolektīva vadītāju kļūst DA “Daiļrade” dejotāja Gunita Zirne, kura kolektīvu joprojām vada kopā ar repetitori Antu Grīnvaldi un koncertmeistari Ilzi Poķi.

Kolektīva darbības misija – saglabāt un kopt latviešu tautas dejas un skatuves dejas tradīcijas, sniegt dejas mīlestību skatītājiem, virzīties uz augstu māksliniecisko sniegumu un radīt iespēju turpināt iesākto deju soli nākamajā paaudzē.

Kolektīvs piedalījies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos, gan Daugavas stadionā, gan Mežaparka estrādē. Kā arī  Latvijas valsts simtgades zīmē notikušajos XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos Daugavas stadionā, Arēnā Rīga un Mežaparka Lielajā estrādē, kā arī  XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos.

Ieeja bez maksas