Pasākums “Satiec savu meistaru 2024”

LNKC, pašvaldību un amatu meistaru kopīgi rīkotais pasākums “Satiec savu meistaru!” notiks jau 16. reizi, pulcējot meistarus un viņu “mācekļus” apmēram 200 norišu vietās. Lai ikviens interesents varētu satikt meistarus visā Latvijā, pasākuma norise šogad ieplānota vairākās nedēļas nogalēs: 6. un 7. aprīlī – Vidzemē, 13. un 14. aprīlī – Kurzemē, 20., 21. aprīlī – Rīgā, Sēlijā un Zemgalē, kā arī 27. un 28. aprīlī – Latgalē.
“Satiec savu meistaru 2024” Mazajā ģildē notiks 20. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 8. telpā . Interesentiem piedāvājam TLMS “Kamene” un TLMS “Tīne” meistaru paraugdemonstrējumus.
TLMS “Tīne” pinēji iepazīstinās Jūs ar:
👉pieejamiem dabas pinumu materiāliem;
👉dažādiem pinumu veidiem;
👉dažādu materiālu nopītiem gataviem pinumiem;
👉Kā arī demonstrēsim, meldru pīnes pinumu, slokšņu groza pīšanu, groza pamatnes pīšanu un nemizotu groza pīšanu.
Info un pieteikšanās 26629191 (Līga Tulinska)
TLSM “Kamene” audēji piedāvās:
👉 iespēju praktiski darboties stellēs, aužot audumu ar ielasītiem rakstiem
👉 gūt priekštatu par studijas dalībnieču segu tehnikām un aušanas prasmēm
👉 iepazīties ar neskaitāmu rakstu un krāsu dažādību
Info un pieteikšanās 29171899 (Marina Sproģe)
“”Satiec savu meistaru!” sešpadsmit gadu laikā ir kļuvis par skaistu un stabilu tradīciju. Ir gandarījuma sajūta par to, ka daļa amatu meistaru ir uzticīgi pasākuma dalībnieki gandrīz no tā pirmsākumiem, savukārt turpinājuma sajūtu rada tas, ka rodas arvien jaunas vietas, dalībnieki un dažādojas norišu veidi. Tāpat arī šoreiz – no lekcijām, sarunām un diskusijām līdz praktiskām meistardarbnīcām,” teic Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.
Dalība pasākumā bez maksas.