TTMS “ĢILDE” izstāde “Struktūras”

No 1. septembra līdz 6. oktobrim Amatu ielas 3. nama logos skatāma TTMS “ĢILDE” izstāde “Struktūras”. Izstādē var aplūkot darbus, kuru radīšanu ir iedvesmojusi dabas nokrāsu un tajā nolasāmo ritmu daudzveidība. Darbi ir gleznoti gan ekspresīvākā, gan mierīgākā un niansētākā gleznošanas manierē. Dabas struktūras redzam it visā. Mākslinieks ir tas, kurš tās izceļ un pasniedz savā īpašajā redzējumā.

Izstādē piedalās TTMS “ĢILDE” mākslinieces Velta Raudzepa, Aiva Kvetkovska, Margarita Pabērza, Anna Ābele, Anda Orehova un Sandra Dzilna.

KTMC “Mazā ģilde” TTMS “Ģilde” savu darbību sākusi pirms vairāk kā 75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “Ģilde” vada Gustavs Filipsons.

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.