Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts muzikālās apvienības “BikiGRUPA” koncerts

2. jūnijā, RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē plkst. 12.00 izskanēs Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts muzikālās apvienības “BikiGRUPA” koncerts.

Koncerta programmā ir iekļautas bērniem un vecākiem jau iemīļotas un zināmas dziesmas – “Kartupeli, kartupeli” (Jānis Sildegs, Vitauta Ļūdēna vārdi), “Zaķīšu pirtiņa” (Imants Kalniņš, Viļa Plūdona vārdi), “Saulīte ar zobiem” (Valters Kaminskis, Mara Čaklā vārdi), kā arī BikiGRUPAS veidotas oriģināldziesmas tieši šim projektam. Grupas mērķis ir rosināt bērnos interesi par latviešu dzejas, mūzikas un ilustrāciju mijiedarbību. Koncertu vadīs dzejniece Inese Zandere.

BikiGRUPA sastāv no pieciem mūziķiem: Matīsa Circeņa (balss, klavieres, ģitāra), Mārtiņa Kokara (sitaminstrumenti, bass), Agneses Malnačas (balss, flauta), Martas Smilgas (balss, basģitāra, vijole) un Patrika Stepes (balss, klavieres, saksofons).

Pirms un pēc BikiGRUPAS koncerta radošajā darbnīcā kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani bērniem būs iespēja pašiem ilustrēt savu Biki stāstu vai izveidot savu Biki grāmatiņu.

Bikibuks piedzima 2012. gadā izdevniecībā “Liels un mazs. Sērijā “BIKIBUKS” dzejoļi, ko daudzi vecāki un vecvecāki iemīļoja savā bērnībā, nāk pie šodienas bērniem mūsdienīgā vizuālā veidolā, saglabājot cieņu gan pret pārbaudītām vērtībām, gan moderno. Ar tādu pašu misiju koncertdarbību uzsākusi BikiGRUPA.

Ieeja koncertā bez maksas.

Pasākumu ar Rīgas valstspilsētas atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.