TTMS ’’ĢILDE’’ izstāde ’’Krāsu karuselis’’

No 5. februāra līdz 27. februārim RKTMC “Mazā ģilde” Mazajā zālē izstādē “Krāsu karuselis” būs skatāmi Tautas tēlotājas mākslas studijas ‘’ĢILDE’’ mākslinieku darbi. Studijas dalībniekus kopā ir savedusi mīlestība uz mākslu un sava radošuma realizāciju tajā. Izstādē satiksies pavisam atšķirīgas personības, lai skatītājus iepriecinātu katra ar savu rokrakstu un māksliniecisko sniegumu. Izstādē apskatāmie darbi veidoti gan reālistiskā, gan abstraktā stilā. Radot darbus, autori galvenokārt darbojušies akrila un eļļas tehnikās, par pamatu izmantojot audeklu vai kartonu. Mākslas žanri, kuri pārstāvēti izstādē ir ainava, klusā daba, portrets un abstrakcija.

Izstādē piedalās studijas mākslinieki Anna Ābele, Aiva Kvetkovska, Anda Orehova, Alfa Škensberga, Agnese Vētra, Inta Gloda, Linda Austriņa, Ivars Kalvāns, Īrisa Irbe, Margarita Pabērza, Velta Raudzepa, Voldemārs Krutins, Simoneta Berga, Uldis Laviņš, Sandra Dzilna.

RKTMC “Mazā ģilde” TTMS “ĢILDE” savu darbību sākusi pirms vairāk kā 75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “ĢILDE” vada Gustavs Filipsons.

Izstāde apskatāma bez maksas.

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.