Vokālā ansambļa "Putnu Dārzs" jubilejas koncerts "Kā pati mūžība"

Otrdien, 5. decembrī, plkst. 19.00 RKTMC “Mazā ģilde” notiks vokālā ansambļa “Putnu Dārzs” jaunā sastāva 5 gadu jubilejas koncerts “Kā pati mūžība”. Jauno mākslinieku koncerta programmas vēstījums – jaunības maksimālisms, aizrautība un attīstība. “Šajā, tik nozīmīgajā ceļa posmā, tiecamies uz pašizaugsmi, emocionālu stabilitāti un sapratni par savas un apkārtējās pasaules mijiedarbību,” saka kolektīva dalībnieki.    
Klausītajiem būs iespēja dzirdēt daudzveidīgu programmu sākot no senās mūzikas un madrigāliem līdz pat mūsdienīgām harmonijām piepildītiem opusiem. Koncertā tiks atskaņoti īpaši jubilejai rakstīt divi jaundarbi ar latviešu tautasdziesmu vārdiem – Andra Kontauta “Ar gailīti Rīgā braucu” un Evijas Skuķes “Ķekatu hokete”.
Koncertā piedalīsies RKTMC “Mazā ģilde” vokālais ansamblis “Putnu Dārzs” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Švarcbahs), Oskars Kalniņš (klavieres) un Marta Marija Silāre (čells).
Vokālais ansamblis “Putnu dārzs” dibināts 2008. gadā. Kopš ansambļa izveidošanas līdz 2019. gadam tā vadītāja bija Antra Dreģe. Šobrīd kolektīvu vada Jānis Švarcbahs, un ansamblī dzied pieci mūziķi – Marta Ozoliņa (soprāns), Rūta Švarcbaha (alts), Kārlis Mūrnieks (tenors), Pēteris Kalniņš (baritons), Holgers Štāls (bass). “Putnu dārzs”, kopjot a cappella dziedāšanas tradīciju, realizē savu īpaši veidoto darbības programmu. Regulāri, sniedzot koncertus, uzstājoties kopā ar citiem māksliniekiem, kā arī profesionāliem mūziķiem un komponistiem, tiek īstenotas radošas, konceptuālas un inovatīvas sadarbības formas. Katra koncertprogramma ir visu dziedātāju intensīvas sadarbības rezultāts.
Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē http://www.svetki.riga.lv , kā arī sekot līdzi jaunumiem sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.
Ieeja bez maksas.
Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.