Bērnu mākslas studijas izstāde “Eņģeļi"

No 3. decembra līdz 7. janvārim Mazās ģildes Amatu ielas 3. nama logos būs skatāma RKTMC “Mazā ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Eņģeļi”.

Jau daudzus gadus Mazās ģildes bērnu mākslas studija iepriecina skatītājus, savos darbos attēlojot eņģeļus – debesu būtnes, kuras aizsargā un rūpējas par mums un par visu, kas ir ap mums. Studijas dalībnieki ir ļāvušies fantāzijas lidojumam un šogad savos darbos attēlojuši Dzīvnieku sargeņģeli, Šoferu sargeņģeli, Miega eņģeli, Ziemassvētku eņģeli, Sniega eņģeli, Mākslas eņģeli un daudzus citus. Piemēram, Elizabete redz vecmāmiņu kā eņģeli, kura pavada laiku ar mazbērniem.

Studijas dalībnieki novēl skaistu Ziemassvētku gaidīšanas laiku, ieraugot Brīnumu!

Bērnu mākslas studijā darbojas ap 20 jauno mākslinieku vecumā no 6 līdz 16 gadiem. Katru mēnesi bērni zīmē un glezno daudzveidīgas tēmas un uzdevumus pēc izvēles, izmantojot dažādas vizuālās mākslas tehnikas (guašas, akvareļa, eļļas pasteļu, zīmuļu, tušas, flomāsteru u.c.). regulāri mākslas darbi tiek izstādīti tematiskajās izstādēs Amatu ielas 3. nama skatlogos, kā arī Rīgas pilsētas bibliotēkā “Vidzeme”. Bērniem ir arī iespēja piedalīties dažādos vizuālās mākslas konkursos un projektos.

Studijas vadītāja Kristīne Otersone kā galveno mērķi uzskata atklāt un attīstīt katra studijas dalībnieka īpašo māksliniecisko talantu un spējas, akcentējot dažādību jebkuras tēmas vai uzdevuma risinājumā. Arī radoša studijas atmosfēra un domu apmaiņa ir svarīga mākslinieciskā procesa sastāvdaļa.

Izstādi ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.

Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē http://www.svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi jaunumiem sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.