RKTMC “Mazā ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Jubilejas gads”

No 1. septembra līdz 30. septembrim Mazās ģildes Mazajā zālē skatāma RKTMC “Mazā ģilde” bērnu mākslas studijas izstāde “Jubilejas gads”, kas veltīta studijas 40 gadu jubilejai.

Izstādē apskatāmi 15 studijas dalībnieku darbi, dodot ieskatu jauno mākslinieku izvēlēto tēmu daudzveidībā  un atšķirīgajos rokrakstos.

Bērnu mākslas studija dibināta 1983. gadā. No studijas dibināšanas gada līdz 2001. gadam studiju vadīja Inta Grase. 2001. gadā studijas vadīšanu pārņēma māksliniece Kristīne Otersone. Zīmīgi, ka no 1984. gada līdz 1987. gadam Kristīne Mazās ģildes bērnu mākslas studiju apmeklēja kā dalībniece, pēc tam turpinot mācības Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā. No 1993. gada līdz 2000. gadam Kristīne Otersone studēja Latvijas Mākslas akadēmijā, iegūstot Mākslas maģistra grādu.

“Mazās ģildes bērnu mākslas studiju ik gadu apmeklē un mākslas pamatus apgūst apmēram 20 dalībnieku vecumā no 6 līdz 18 gadiem, bieži vien studijā darbojoties vairāku gadu garumā.

Ar gandarījumu vēroju kā studijas dalībnieki gūst prieku zīmējot un gleznojot savus darbus radošā un draudzīgā atmosfērā. Studijas dalībnieku darbi regulāri tiek eksponēti dažādās izstādēs un piedalās konkursos.

Daudzi studijas dalībnieki ir iestājušies dažādās mākslas skolās un turpina izraudzīto Mākslas ceļu. Piem., Elizabete Livkiša (16 gadi) studiju apmeklē kopš 5 gadu vecumā un šobrīd mācās Jāņa Rozentāla Mākslas vidusskolā. Paralēli mācībām, Elizabete turpina gleznot un pilnveidoties studijā, kā arī aktīvi piedalās studijas izstādēs.

Lai mūsu jubilejas izstāde sagādā prieku un vēlmi pievienoties studijas pulkam!” novēl studijas vadītāja Kristīne Otersone.

Ieeja izstādē bez maksas.

Izstādi ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.