Koncerts  “Podziņu 30 gadu ripojums”

“30 gadi- tas nav maz, un  tas nav arī daudz. Pat nepamanījām, kā laiks  paskrējis. Pa šo laiku “Podziņām” ir bijuši krāsaini piedzīvojumi. Laiks iet un mainās, bet mūsu devīze:

“Mēs esam super podziņas

Kā sārtas meža odziņas,

Kas vērtas zelta diedziņā

Kā zemenītes smildziņā”, teic bērnu un jauniešu vokālā ansambļa “Podziņas” vadītāja Skaidrīte Daugule.

Kolektīva jubilejas koncerts  “Podziņu 30 gadu ripojums” notiks 2. jūnijā plkst. 17.00 VEF kultūras pilī. Koncertā piedalīsies  RKTMC “Mazā ģilde” bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Podziņas”, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Valdis Zilveris (taustiņinstrumenti), Andris Grunte (kontrabass), Mareks Logins (sitaminstrumenti). Skanēs jautras un iemīļotas “Podziņu” repertuāra  dziesmas no dažādos laikos tapušajām programmām – tautas dziesmu apdares, kā arī  iemīļotas latviešu komponistu oriģināldziesmas, kuras neatstās vienaldzīgus gan mazus, gan lielus klausītājus.

Šajos 30 gados kolektīvs aktīvi piedalījies Latvijas mūzikas dzīvē. Sadarbojoties ar atpazīstamiem māksliniekiem- V. Zilveri, J. Lūsēnu, A. Virgu, A. Sirmo, G. Raču, tika veidotas koncertprogrammas vienaudžu auditorijai. Bērni savu skatuves pieredzi apguvuši muzicējot kopā ar profesionāliem izpildītājiem: A. Daņiļenko, N. Rutuli, A. Krauzi, G. Veitu. Esam piedalījušies vairākos muzikālos uzvedumos: Ziemassvētku koncertā Nacionālajā teātrī. Kopā ar R. Plēpi tika iestudēts emocionāli pamācošs uzvedums ”Kaķīša dzirnavas”, kopā ar Z. Jančevsku tika izdziedāta I.Ziedoņa „Pasaka par pogu”. “Podziņas” ir  radoši sadarbojušās ar I. Stoninu, A. Eņģeli, A. Krūzkopu, L. Kirmušku, Juri Hiršu, Nikolaju Puzikovu. Ar labiem panākumiem bērni ir piedalījušies dažādos konkursos un festivālos Latvijā – mūzikas un mākslas festivāls ”Bildes”, „Nāc sadziedāt”, „Gaujas atbalss”, „Balss pavēlnieks”, „Balsis”, TV bērnu raidījumā „Es-te-kas-te”. Latvijas vārdu „Podziņas” ir pārstāvējušas arī ārpus Latvijas – Viļņā (Lietuva), Tallinā (Igaunija), Maskavā (Krievija), Rostokā (Vācija), Fivizano (Itālija), Parīzē (Francija) un Stokholmā (Zviedrija). 2003. gadā kolektīvs nosvinēja 10 gadu jubileju. Koncerts tika rīkots Nacionālās operas Jaunajā zālē. Kā kolektīva radošās darbības atskaites punkts jubilejas reizē tika ierakstīts un izdots CD ”Podziņas” ar J. Lūsēna dziesmām, kurš bija bērnu auditorijā pieprasīts un izvirzīts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai 2003. 2013. gadā ar vērienīgu koncertu „Podziņām-20” un vairāku mūziķu piedalīšanos tika atzīmēta ansambļa jubileja, ierakstīts un izdots CD „Ai, pasaulīte zaļā!” ar komponista Atvara Sirmā dziesmām.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.