Studenšu Prezidiju konventa kora 95 gadu jubilejas koncerts "Par prieku sev"

Trešdien, 5. novembrī plkst. 18.30 RKTMC “Msazā ģilde” Lielajā zālē notiks Studenšu Prezidiju konventa kora 95 gadu jubilejas koncerts “Par prieku sev”.

Pirms 95 gadiem tika dibināts pirmais akadēmiskais sieviešu koris Latvijā – Studenšu Prezidiju konventa koris, kurā gan toreiz, gan tagad dzied studenšu korporāciju locekles. 1927. gadā, kad koris tikai sāka savu darbību, sieviešu koriem bija pilnīgs repertuāra trūkums. Pirmais kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Teodors Kalniņš aicināja latviešu komponistus rakstīt dziesmas sieviešu korim, kas ar laiku ne tikai sekmēja skaistu kora dziesmu tapšanu sieviešu balsīm, bet arī veicināja sieviešu koru veidošanos Latvijā.

“Pēc 95 gadiem par repertuāra trūkumu vairs nevaram žēloties. Izvēle ir plaša, un katrai no kora dziedātājām ir vairākas mīļākās kora dziesmas, kuras dziedāt ir prieks, aizkustinājums un iespēja gūt enerģiju. Mūsu jubilejas koncertā dziedāsim tieši šīs dziesmas, kas mums pašām visvairāk patīk. Dzirdēsiet gan vecmeistaru kompozīcijas, gan mūsdienu komponistu darbus, gan tieši sieviešu korim komponētas dziesmas. Koncertā izskanēs arī atsevišķas dziesmas jauktajam korim, kuras atskaņot mums palīdzēs Prezidiju konventa vīru koris. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies  instrumentālā grupa Austra Kalniņa vadībā. Šis koncerts tapis par prieku mums pašām, un droši zinām, ka iepriecināsim arī jūs.”

Kora mākslinieciskā vadītāja, dirģente Dace Bite.

Kormeistare, diriģente Lāsma Pommere.