Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts bezmaksas koncerts “Tava zeme paliks"

Trešdien, 4. maijā plkst. 20.00 RKTMC “Mazā Ģilde” Lielajā zālē notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts bezmaksas koncerts “Tava zeme paliks”, kurā uzstāsies Jauniešu koris “BALSIS” (mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis), soprāns Viktorija Pakalniece, kontrabasists Haralds Arnis, koncertmeistare Ieva Dzērve un dzejniece Inese Zandere.
Koncertā tiks atskaņota dažādu latviešu komponistu mūzika, kā Pētera Barisona, Ērika Ešenvalda, Jāņa Norviļa, Valta Pūces, Ulda Stabulnieka, un citu autoru skaņdarbi gan a cappella, gan profesionālu mūziķu pavadībā. Koncertā koris “BALSIS” atskaņos arī skaņdarbus no diviem cikliem – Raimonda Paula dziesmu cikla “Dziesmas par Latvijas upēm” ar Ineses Zanderes dzeju, kurā atspoguļojas Latvijas dabas krāšņums un dzimtenes mīlestība; un no Andra Sējāna cikla “Par ziediem” ar Vizmas Belševicas vārdiem, kuru komponists ir rakstījis kā īpašu pasūtījumu korim “BALSIS”. Rakstniece Inese Zandere papildinās koncerta programmu un radīs sirsnīgu svētku atmosfēru ar īpaši atlasītu dzeju un stāstiem.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerta tiešraide www.facebook.com/MazaGilde un www.mazagilde.lv.

Tiešraidi skaties ŠEIT:https://youtu.be/8D_bNIUj77w

Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītās svētku programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem. Svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu ir apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.