Koncertu cikla „Mūzikas ceļojums” koncerts "Mūzikas ceļojums. Alts un klarnete"

Pirmdien, 9. maijā plkst. 18.00 Ģimenes mēneša ietvaros notiks koncerts, kurā šoreiz uzmanība tiks pievērsta diviem instrumentiem – altam un klarnetei. “Mūzikas ceļojums” ir unikāls projekts, kas jau vairāku gadu garumā norisinās Mazajā Ģildē.
Koncertā muzicēs Rīgas mūzikas skolu alta un klarnetes klases audzēkņi kopā ar sava instrumenta mentoriem- Latvijā un pasaulē zināmiem mūziķiem Katrīna Krašauska-Krauze (alts) un Mārtiņš Circenis (klarnete). Koncertu moderēs mūzikas žurnāliste Anete Ašmane.
Savukārt 30. maijā plkst. 18.00 koncertu ciklā “Mūzikas ceļojums” muzicēs jaunie ģitāras un obojas spēles talanti. Jaunajiem māksliniekeim un klausītājiem būs iespēja tikties ar šo instrumentu mentoriem – Kasparu Zemīti un Daumantu Kalniņu.
Katrs koncerts sākas ar pasākuma vadītājas ievadvārdiem un jauno mākslinieku pieteikumu. Pirms katra skaņdarba būs iespēja dzirdēt saistošu un izglītojošu komentāru par koncerta programmā iekļauto komponistu un skaņdarbu vēsturi. Katrs jaunais mūziķis sniegs vienu individuālu priekšnesumu, būs arī koncerta mentora priekšnesums, un koncerta izskaņā visi dalībnieki kāps uz vienas skatuves, lai izpildītu kopīgu skaņdarbu.
Šis projekts tiek organizēts ar mērķi veicināt Rīgas jauno talantu attīstību, nodrošinot viņiem iespēju gūt plašāku koncertu pieredzi ārpus savas mūzikas skolas.
Koncertu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīko RKTMC “Mazā Ģilde”.
Ieeja koncertā bez maksas