Koncerts kora balsīm un arfai “VEN AI SINK”

18. maijā plkst. 19.00 RKTMC “Mazā ģilde” izskanēs koncerts kora balsīm un arfai “Ven Ai Sink”. Koncertā piedalīsies Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” koris “Mūza”, Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris “Austrums”, soliste Sniedze Prauliņa, arfiste Ieva Šablovska, diriģenti Guntis Cimiņš un Ārijs Šķepasts.

Koncertā būs iespēja dzirdēt pazīstamā komponista un pianista Oulavūra Arnalda (Olafur Arnalds) skaņdarbu „Momentary“ kora balsīm un arfai, kam aranžējumu veidojis britu komponists Geofs Lavsons (Geoff Lawson). Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos Sniedzes Prauliņas jaundarbs ar Kirila Ēča dzeju “Ven Ai Sink” solistei, arfai un kora balsīm. Koncerta programmā iekļautas vairākas spilgtas Imanta Kalniņa kompozīcijas, kā arī Ārija Šķepasta skaņdarbs ar Imanta Ziedoņa dzeju “Viņš izkāpa sestā stāvā”.

Mūžīgs ceļojums mūzikā – tā varētu raksturot Rīgas Latviešu biedrības kamerkora Austrums radošo gaisotni. Kopīgi garīgo vērtību un jaunu muzikālās izteiksmes līdzekļu meklējumi ir tas, kas korim ļāvis kaut uz mirkli savā ceļojumā ieraut arī klausītājus. RKTMC “Mazā Ģilde” koris “Mūza” ir jaunām idejām atvērts un aktīvi koncertējošs koris, kas daudz sadarbojas ar dažādu žanra māksliniekiem Latvijā un ārvalstīs. Arfiste Ieva Šablovska ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra māksliniece, kura bieži muzicē dažādu ansambļu sastāvos un uzstājas arī kā solo māksliniece. Sniedze Prauliņa ir talantīga mūziķe, kuras radītā mūzika izceļas ar īpašu personiskumu, tēlainību un melodiskumu. Sniedzes Prauliņas mūzikas burvība un šarms slēpjas tās vienkāršībā un neparastās sajūtās, kuras tā rada.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalsta RKTMC “Mazā Ģilde”.