Dejas izrāde “Vilkaču mantiniece”

Dejas izrāde “Vilkaču mantiniece” 4. maijā plkst. 14.00 un plkst.18.00 Kultūras un izklaides centrā “Hanzas perons”

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas pasākumu programmas ietvaros kultūras un izklaides centrā “Hanzas perons” 4. maijā pirmo reizi Rīgā notiks divas horeogrāfa Jāņa Purviņa dejas izrādes “Vilkaču mantiniece”.

Izrāde iestudēta pagājušajā gadā kā Jāņa Purviņa 50 gadu jubilejas izrāde. Tā dāvā skatītājiem iespēju redzēt pilnīgi jaunas horeogrāfijas, kā arī piedāvā konceptuālu un simboliski bagātīgu skatījumu par tradīcijām, latvisko dzīvesziņu un mītisko jūtu pasauli.

Dejas izrādes “Vilkaču mantiniece” pamatā ir Ilonas Leimanes romāna motīvi. “Tas ir stāsts par divām dzimtām, kurām, par spīti seniem naidiem, reiz bij’ jāsavijas vienā. Tas nenāca viegli, tas nenāca ātri, tas nāca caur liesmu un dvēseles sāpi, bet augstiene bez lejas nepastāv un diena bez naktes nepienāk, un sausme bez ūdens valgmi nesasniedz, lai arī ko tu saviem bērnu bērniem pūrā liec…” vēstīts deju izrādes pieteikumā.

Izrādes libretu radījusi Rasa Bugavičute-Pēce, mūzikas autors – Edgars Lipors, bet režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs.

“Vilkaču mantinieces” stāstu izdejos Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” Tautas deju ansamblis “Līgo” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Līgo”.

Koncertus organizē Rīgas dome, producents biedrība “I DID IT”.

Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītās svētku programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem. Svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu ir apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.