Jura Kaukuļa solokoncerts par godu Dzejas dienām

Grupas “Dzelzs Vilks” līderis, mūziķis Juris Kaukulis aicina uz solokoncertu elektroakustiskā pieslēgumā ģitārām un balsij 12. septembrī plkst. 19.00 Vecrīgā, RKTMC “Mazā Ģilde” dārzā.

Koncertā skanēs Jura Kaukuļa radītas dziesmas to pirmatnējā skanējumā, pietuvinātā tam, kādas tās pirmoreiz dzimst vienatnē, kad pie rokas ir tikai ģitāra un balss. Koncerta programmā mūziķis izvēlējies ietvert gan plašākai publikai pazīstamas kompozīcijas no dažādiem “Dzelzs Vilks” daiļrades posmiem, gan viņa radītas kompozīcijas teātra izrādēm. Koncertā skanēs arī pa kādai pavisam jaunai melodijai, kuras sacerētas laikā, kad koncerti un satikšanās ar citiem mūziķiem nevarēja notikt. Šis laiks Jurim Kaukulim kļuva par auglīgu brīdi jauniem, radošiem meklējumiem.

 

Juris Kaukulis ir latviešu mūziķis, grupu “Dzelzs Vilks” un “Jauno Jāņu Orķestris” vadošais solists un mūzikas autors, teātra izrāžu, kino un animācijas filmu mūzikas komponists, kura balss tembrs, harizmātiskā uzstāšanās maniere un nebeidzamā enerģija ārpus standartiem nav sajaucama ne ar vienu citu. Jura dziesmas – “Balerīna”, “Oranži mati”, “Uijā uijā nikni vilki”, “Ļauj man tevi”, kā arī jaunākās – “Tu vilki nakti”, “Bīstami vārdi”, “Ieviņa” un “Tās vēl nav beigas” – kļuvušas par latviešu roka un postfolka klasiku un pulcē visu vecumu klausītājus.

 

Ieeja Mazās ģildes dārzā bez maksas, uzrādot sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu (nosacījumi attiecas arī uz bērniem).

Pasākumu ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta atbalstu organizē RKTMC “Mazā Ģilde”.