Kultūrpunkts Lucavsala. Saruna ar “Sirds virtuve” satura veidotāju Kristīni Štikāni

Lucavsalā pie Pludmales lasītavas laika posmā līdz 1. septembrim katru trešdienu plkst. 19.00 RKTMC “Mazā Ģilde” organizēs aktivitates, kas veltītas veselīgam dzīvesveidam un ģimenēm.

28. jūlijā plkst. 19.00 aicinām interesentus uz sarunu ar “Sirds virtuve” satura veidotāju Kristīni Štikāni.

Cilvēks un daba. Cilvēks – ekosistēma. Vai veselīgs ir dabai draudzīgs?

Kāds ir veselīgs dzīvesveids? Vai tas piemērots visiem un cik viegli ikdienā piekopt veselīga dzīveseveida paradumus?

Šajā notikumā apspriedīsim visaptverošu, integratīvu cilvēka veselības stāvokļa modeli kā daļu no iekšējās un ārējās vides jeb mikro un makro-kosmosa. Zemes. Visuma. Mammas dabas. Noskaidrosim, vai iespējams rūpēties par savu un plānētas veselību vienlaicīgi.
Runāsim arī par veselīga dzīvesveida komponentēm un dalīsimies daudzveidīgos, pašu piekoptos paradumos, tāpēc aicināts ikviens, kam rūp sava un planētas veselība.

Kristīne Štikāne ir “SirdsVirtuve” satura telpas veidotāja. Pašlaik rada dažādus izglītojošus projektus un atbalsta cilvēkus ceļā uz sevis un veselīga uztura iepazīšanu gan publiksi, gan individuāli. Paralēli viņa izpauž savu radošo dabu, radot un daloties ar augos bāzētām receptēm, kas ir veselībai un dabai draudzīgas, kā arī ar saviem veselīga dzīvesveida paradumiem. Kristīne ir ieguvusi bakalaura grādu bioloģijā, kurā nostiprinājusi attiecības par (un ar) sevi un dabu, un maģistra grādu uztura zinātnē, kurā tās bagātinājusi caur cilvēkam un dabai veselīga uztura padziļinātu izpēti. Uzkrātās zināšanas un pieredzi Kristīne apvieno daudzpusīgajās SirdsVirtuves aktivitātēs.

Pasākums tiks organizēts atbilstoši šī brīža epidemioloģiskajiem noteikumiem.

Interesentus lūdzam pieteikties, rakstot – maza.gilde@riga.lv.
Dalībnieku skaits ir ierobežots.

Šī gada vasarā papildus “Stropiem”, kuri darbojas kopš 2017. gada būs arī 3 kultūrpunkti – Bolderājā, Čiekurkalnā un LUCAVSALĀ, kuros Rīgas kultūras centri sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku un apkaimju biedrībām organizēs kultūrizglītojošus bezmaksas pasākumus Rīdziniekiem.

Pasākumus organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Kultūras, izglītības un sporta departamenta atbalstu.