Kultūrpunkts Lucavsala. Jogas nodarbība ar Edīti Štrauhu

Lucavsalā pie Pludmales lasītavas laika posmā līdz 1. septembrim katru trešdienu plkst. 19.00 RKTMC “Mazā Ģilde” organizēs aktivitates, kas veltītas veselīgam dzīvesveidam un ģimenēm.

7. jūlijā plkst. 19.00 aicinām interesentus uz jogas nodarbību ar Edīti Štrauhu.

EDĪTE ŠTRAUHA – hatha un kundalīni jogas pasniedzēja:
“Mans „jogas ceļš” aizsākās veselības dēļ. Ilgus gadus strādājot par aerobikas un baleta pasniedzēju bija problēmas ar veselību un kā alternatīvo ceļu izvēlējos jogu. Sākot praktizēt jogu , sapratu, ka varu un gribu savu pieredzi un zināšanas dot tālāk. Tā, manuprāt, arī ir jogas būtība – kalpot un dot . Jogas mācību esmu apguvusi Indijā, Šrilankā un Latvijā. Ejot pa jogas ceļu, arvien pārliecinos, ka nekas nenotiek vienkārši tāpat. Katram notikumam un izvēlei ir bijis lemts notikt un es ļaujos, pieņemu un dalos ar tiem , kas vēlas saņemt.

Lucavsalā piedāvāšu apgūt jogas un pranayamas ( elpošanas) praksi vienā nodarbībā.
Nodarbības laikā mācīsimies dažādas elpošanas tehnikas ( noturībai pret stresu, plaušu un imūnsistēmas stiprināšanai ,vielmaiņas uzlabošanai , mentālajam līdzsvaram), kā arī veiksim vienkāršus jogas vingrinājumus mugurkaula stabilizēšanai.
Pranayamas pamatā ir indiešu elpošanas tehnikas, balstītas uz tūkstošiem gadu senu jogas pieredzi.
Nodarbība piemērota tiem, kas vēlas attīstīt un stiprināt savu ķermeni un elpošanas orgānu sistēmu.Nodarbība piemērota iesācējiem.”

Pasākums tiks organizēts atbilstoši šī brīža epidemioloģiskajiem noteikumiem.

Lūgums līdzi ņemt pledu vai vingrošanas paklājiņu.

Interesentus lūdzam pieteikties, rakstot – maza.gilde@riga.lv.
Dalībnieku skaits ir ierobežots.

Šī gada vasarā papildus “Stropiem”, kuri darbojas kopš 2017. gada būs arī 3 kultūrpunkti – Bolderājā, Čiekurkalnā un LUCAVSALĀ, kuros Rīgas kultūras centri sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku un apkaimju biedrībām organizēs kultūrizglītojošus bezmaksas pasākumus Rīdziniekiem.

Pasākumus organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Kultūras, izglītības un sporta departamenta atbalstu.