Koklētāju ansambļa “Teiksma” jubilejas koncerts “Mans spēks”

Svētdien, 22. maijā plkst. 15.00 RKTMC “Mazā Ģilde” Lielajā zālē izskanēs koklētāju ansambļa “Teiksma” jubilejas koncerts “Mans spēks”. Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos Vitas Rudušas un Skaidrītes Kaldupes muzikāli literāra pasaka 10 daļās DIMANTMĒLĪTE un Ilzes Rijnieces cikls BALTĀ BURA. Programmā skanēs arī latviešu komponistu oriģinālmūzika un tautas dziesmu apdares.
Koncertā piedalīsies RKTMC “MazāĢilde” koklētāju ansamblis TEIKSMA (mākslinieciskā vadītāja Teiksma Jansone), Ieva Nīmane (blokflauta, oboja), Kārlis Grīnbergs (perkusijas), Madonas kultūras nama vokālā grupa THE SOUND EFFECT (vadītāja Ilze Rijniece) un Salvis Sprūžs (teicējs).

Koklētāju ansamblis “Teiksma” dibināts 1955. gadā toreizējā Latvijas Republikāniskā Arodbiedrību Padomes kultūras nama (tagad Mazā Ģilde) māksliniecisko kolektīvu sastāvā. Tā pirmā vadītāja bija Tamāra Jansone (1927-1972). Sākotnēji ansambļa dalībnieces bija kokles un tautas mūzikas amatieres, bet pamazām ansambļa sastāvu papildināja mūzikas skolu, mūzikas vidusskolu un pēdējos gados arī Mūzikas akadēmijas absolventes. Ansamblis koncertējis vairākkārt Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Polijā, Dānijā, Anglijā, Somijā, Japānā, Francijā, Bulgārijā, Portugālē, Spānijā, Čehijā, Turcijā, Šveicē, Velsā, Dienvidāfrikā, kā arī Kanadās latviešu Dziesmu svētkos Hamiltonā. Ansamblim ir arī jaunākā grupa, kas pārņem “Teiksmas” koklēšanas tradīcijas.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu rīko RKTMC “MazāĢilde”.