Sieviešu kamerkora “Cantus” jubilejas koncerts "PRAST"

27. oktobrī plkst.17.00 Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” notiks Sieviešu kamerkora “Cantus” jubilejas koncerts “PRAST”.

Koris ir kaut kas vairāk par dziedāšanu, tas ir dzīvesveids un daudzpusīga cilvēka personības attīstība, ko daudzu darbības gadu laikā izbaudījušas arī sieviešu kamerkora “Cantus” dziedātājas. Sava jubilejas koncerta nosaukumam izvēlēdamās vārdu spēli ar darbības vārdu “prast”, dāmas uzsver, ka kordziedāšana daudz spilgtāk un košāk ļauj izbaudīt dzīves krāsas – just, mīlēt, jokot, brīnīties, sapņot, dzīvot un dziedāt.

Koncertā ikvienam būs iespēja izdzīvot plašu muzikālu krāsu gammu – līdzās Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Gunāra Freidenfelda pazīstamajām kompozīcijām, Jāņa Šipkēvica, Lauras Jēkabsones un Madaras Kalniņas nesen tapušiem skaņdarbiem, skanēs arī īpaši kamerkorim “Cantus” un šai jubilejai radīta mūzika – Kristīnes Cīrules kompozīcija “Prast” ar Maijas Kalniņas dzeju un Andra Kontauta dziesma “Es meitiņa kā puķīte” ar latviešu tautasdziesmas tekstu.

Kora muzikālo skanējumu papildinās instrumentālā grupa “Trendo”Madara  Kalniņa (klavieres), Arina Bardova (vijole), Aija Linde (alts), Elīza Petrenko (čells), Uģis Upenieks (sitaminstrumenti). Solo balsis izdziedās Inese Romancāne un Aleksandrs Tuguševs, kurš būs arī jubilejas vakara vadītājs.

Kamerkora “Cantus” dalībnieces jubilejas koncertu iecerējušas arī kā senu draugu un domubiedru tikšanos, kurā īpaši gaidītas bijušās dziedātājas un komponisti, kuri šo gadu laikā sadarbojušies ar kolektīvu.

Kamerkori “Cantus”, kā Vecajai Svētās Ģertrūdes baznīcai piederīgu jauniešu kori, 1989. gadā dibināja diriģents, komponists Valdis Zeltkalns. Pašlaik kolektīvu vada mākslinieciskā vadītāja Mārīte Junita Apsīte, diriģente Ieva Apsīte un vokālā pedagoģe Inese Romancāne.

Kora pirmsākumi gan atrodami vēl senāk – nosaukums “Cantus” izvēlēts jau 1978. gadā Valda Zeltkalna izveidotajam Bulduru Dārzkopības vidusskolas kamerkorim.

Ieeja koncertā bez maksas.