Bērnu mākslas studijas izstāde “Rudens"

No 1. oktobra līdz 31. oktobrim KTMC “Mazā ģilde” Mazajā zālē skatāma KTMC “Mazā ģilde” Bērnu mākslas studijas izstāde “Rudens”, ievadot kultūras centra 80. jubilejas mēnesi  un iepriecinot skatītājus ar krāsu krāšņumu un bagātu iztēli. Dabā ir vērojamas pārvērtības, kuras iedvesmo un rosina bērnus attēlot ar krāsām uz papīra rudenīgās lietavas, krāsainās koku lapas, mežā augošās sēnes un nobriedušos augļus un dārzeņus.

Izmantojot dažādas vizuālās mākslas tehnikas, bērni izstādes apmeklētājiem piedāvā apskatīt savus darbus – rudens ainavas, dzīvniekus, pasaku tēlus un bagātīgo dārzu, lauku un mežu rudens ražu.

Lai izstāde priecē visus “Mazās ģildes” apmeklētājus!

Bērnu mākslas studijā darbojas ap 20 jauno mākslinieku vecumā no 6 līdz 16 gadiem. Katru mēnesi bērni zīmē un glezno daudzveidīgas tēmas un uzdevumus pēc izvēles, izmantojot dažādas vizuālās mākslas tehnikas (guašas, akvareļa, eļļas pasteļu, zīmuļu, tušas, flomāsteru u.c.). regulāri mākslas darbi tiek izstādīti tematiskajās izstādēs Amatu ielas 3. nama skatlogos, kā arī Rīgas pilsētas bibliotēkā “Vidzeme”. Bērniem ir arī iespēja piedalīties dažādos vizuālās mākslas konkursos un projektos.

Studijas vadītāja Kristīne Otersone kā galveno mērķi uzskata atklāt un attīstīt katra studijas dalībnieka īpašo māksliniecisko talantu un spējas, akcentējot dažādību jebkuras tēmas vai uzdevuma risinājumā. Arī radoša studijas atmosfēra un domu apmaiņa ir svarīga mākslinieciskā procesa sastāvdaļa.

Ieeja izstādē bez maksas.

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko KTMC “Mazā ģilde”.