Simonetas Bergas personālizstāde “Mana pastaiga”

No 9. maija līdz 10. jūnijam RKTMC “Mazā ģilde” Mazajā zālē būs skatāma Tautas tēlotājas mākslas studijas “ĢILDE” dalībnieces Simonetas Bergas personālizstāde “Mana pastaiga”. Izstādē varēs apskatīt darbus, kuri tapuši pēdējā laikā. Māksliniece ir ekspresīva, mīl krāsas. Viņas darbos var just dabas mīlestību – augi un ziedi ir viņai īpaši tuvi, tomēr tas netraucē drosmīgi eksperimentēt un pielietot savas gleznošanas iemaņas arī abstraktos darbos. Izstāde izstaro vitālu spēku un enerģiju.

Simoneta Berga dzimusi 1969. gada 12. maijā. Jau bērnībā viņai ir paticis zīmēt un izkrāsot krāsojamās grāmatas. Viens no mīļākajiem priekšmetiem skolā ir bijusi zīmēšana. Klasē Simoneta ir pildījusi sienas avīzes noformētāja pienākumus un vidusskolas pēdējos gados ir apmeklējusi Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursus. Ir beigusi Bulduru dārzkopības tehnikumu ainavu un augu dizaina kursā. Pati Simoneta saka tā: ”Tas, kas skolas laikā visvaairāk paticis, nekur jau nepaliek, bet klusi kaut kur dziļi iekšā guļ un gaida, kad varēs izlausties.” Pēc 30 gadiem, kas pavadīti audzinot bērnus, Simoneta no radinieces uzzin par RKTMC “Mazā ģilde TTMS” Ģilde” un nu jau 3 gadus, kā pati saka: ”No apslēptām dzīlēm velk ārā spējas spēlēties ar krāsām.”

RKTMC “Mazā ģilde” TTMS “Ģilde” savu darbību sākusi pirms vairāk kā 75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “Ģilde” vada Gustavs Filipsons.

Izstāde apskatāma bez maksas.

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.