Andreja Mūrnieka radošā darba vakars "40 gadi Mazajā ģildē"

Ceturtdien, 16. maijā, plkst. 19.30 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks Andreja Mūrnieka radošā darba vakars “40 gadi Mazajā ģildē”.

Šajā radošā darba vakarā Andrejs Mūrnieks pastāstīs par savu dzīvi un darbu gan ar koriem, gan arī par 5 publisko lekciju cikliem “Mazajā ģildē” un spilgtākajām epizodēm savā darbā. Sarīkojumā būs iespēja iepazīties ar Andreja Mūrnieka monogrāfiju “Izglītības mērķi kultūras paradigmu maiņās”. Grāmatā apkopoti viņa 30 gadu darba rezultāti pētot izglītības vadības problēmas Latvijā un pasaulē.

Piedalīsies vīru koris FRACHORI un tā mākslinieciskais vadītājs Ingus Leilands, Latvijas Nacionālās operas solists, kora vokālais pedagogs un ģitārspēles meistars Guntars Ruņģis, soliste Kristīne Gailīte un arfiste Dagnija Zilgalve un koncertmeistars Modris Bērziņš. Skanēs – latviešu tautasdziesmas – kora vadītāju Ingus Leilanda, Guntara Ruņģa un citu skaņražu apdarēs, kā arī opermūzika un arī kāda Andreja Mūrnieka jaunībā komponēta kora dziesma.

Diriģents, kultūras pētnieks, lektors un vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks strādā Kultūras un mākslas centrā “Mazā ģilde” jau vairāk nekā 40 gadus. Viņš ir bijis sieviešu kora “Sudrabotā gaisma” diriģents (1983-1993), kā arī vīru kora FRA-CHO-RI dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs (1986-2018), kā arī ir šī kora diriģents joprojām.

Jau vairāk nekā 10 gadus (kopš 16.10.2013.) Andrejs Mūrnieks organizē un vada publisko lekciju ciklus “Mazajā ģildē”: “Domāsim kopā”, “Nākotnes – pagātnē”, “Patiesības meklētāji”, “Mūsdienu izaicinājumi”, “Māksla – kultūrā”. Pēdējos 4 ciklus veidojušas tikai un vienīgi viņa autorlekcijas.

Ieeja bez maksas.

Pasākumu ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.