DŽEZS VECRĪGĀ -MAZĀS ĢILDES DĀRZĀ. CITY JAZZ RIGA

1., 8., 15., 22., un 29. jūnijā plkst. 17.00 koncertciklā “Džezs Vecrīgā – Mazās ģildes dārzā” uzstāsies City Jazz Riga džeza skolas bigbends trombonista, Latvijas Radio bigbenda mūziķa Kārļa Alfrēda Feldberga vadībā. Vakara gaitu papildinās īpašs viesis: dziedātāja un trompetiste Jete Rebeka Strazdiņa. Koncertos piedalīsies arī jaunākā City Jazz Rīga grupa, kurā ir iespēja apgūt džeza mūziku no 10 gadu vecuma.  

Koncerta programmā izskanēs ikonisko bigbenda komponistu skaņdarbi un aranžējumi (Count Basie, Quincy Jones, Thad Jones u.c.), parādot džeza bigbenda enerģisko un krāsām bagāto skanējumu pilnā apjomā. Tiks izpildīti arī latviešu komponistu skaņdarbi no R. Paula albuma “Melns ar baltu” un Kārļa Vanaga albuma “Identitātes”.

City Jazz Riga džeza skola mūzikas entuziastiem, neatkarīgi no sagatavotības līmeņa, piedāvā apmācības programmu, kas ietver spēlēšanu džeza bigbendā, kā arī improvizācijas un mūzikas teorijas apguvi. “Apmācības programma tika radīta 2010. gadā ar mērķi veicināt džeza mūzikas attīstību Latvijā. Šo gadu laikā ir izdevies radīt  sistēmu, kas aptver visas nepieciešamās zināšanas un salīdzinoši īsā laikā ļauj tās dalībniekiem pilnvērtīgi izpausties džeza mūzikas žanrā. Vairāki bijušie džeza skolas dalībnieki turpina savas gaitas jau kā profesionāli mūziķi. Tas ir apliecinājums tam, ka mūsu sistēma tiešām strādā,” stāsta džeza skolas dibinātājs Kārlis Vanags.

Koncertcikls “Džezs Vecrīgā – Mazās ģildes dārzā” norisināsies līdz pat 31. augustam RKTMC “Mazā ģilde” dārzā katru ceturtdienu plkst. 17.00 muzicēs atzinīgi novērtētas Latvijas džeza mūziķu apvienības – jūlija mēnesī “Jam Orchestra” un augustā Rinalda Maksimova trio.

Koncertciklu “Džezs Vecrīgā – Mazās ģildes dārzā” ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.