Otro Lieldienu koncerts “Kokles dziesma”

Otrajās Lieldienās, 10. aprīlī plkst.16.00 savu 20 gadu jubileju svinēs vienīgais Latvijā vidējās paaudzes koklētāju ansamblis “Kokļu klubs”, atskaņojot īpaši iemīļotu repertuāru iz kolektīva pastāvēšanas laika – skaistākās latviešu tautas dziesmas un melodiskus oriģināldarbus.

“Kokļu klubs” vadītāja Iveta Tauriņa ir tā, kas uztur mundrumu kolektīvā, raksta ansamblim apdares, izkopj kokles spēles prasmi un daudzbalsīgu dziedāšanu. “Kokļu klubā” spēlē dāmas ne tikai no Rīgas, bet arī no Siguldas, Zvejniekciema un Grobiņas. Dalībnieču vecums ir ļoti dažāds – no 33 līdz pat 73 gadiem, un viņas koncertkokli spēlē lielāko savas dzīves daļu.

Koncertā piedalās RKTMC “Mazā ģilde” koklētāju ansamblis “Kokļu klubs”, BJC “Rīgas Skolēnu pils” koklētāju ansamblis “Austriņa” un tenors Mārtiņš Zvīgulis. Koncerta vadītājs – Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.

Šis ir viens no Pavasara modināšanas pasākumiem Rīgā. Ar visiem Pavasara saulgriežu un Lieldienu notikumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.