Izstāde “Mazās ģildes amatnieki”

No 6. oktobra līdz 31. oktobrim Amatu ielas 3. nama logos skatāma TTMS “ĢILDE” un TLMS “Kamene” un “Tīne” izstāde “Mazās ģildes amatnieki”, kas veltīta kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” 80 gadu jubilejai.

“Mēs TTMS “ĢILDE” dalāmies ar jums savā priekā svinēt “Mazās ģildes” lielos svētkus nesot to krāsās, ziedos, ainavās un tekstūrās!”, teic studijas vadītājs Gustavs Filipsons.

“Mēs TLMS ”Tīne” esam dabas mīļi, un katrs no mums ir atradis dabā savu vietu. Tas būtu – starp klūgām, kas lokani pinās lielos un mazos grozos, kā arī dabas krāsainos nemizotos klūgu grozos. Starp priežu saknēm, kas veido etnogrāfiskā pinumā smalkās un  lielās cibās. Starp meldriem un salmiem, kas daudzveidīgā pīnes pinumā veidojas sašūtās cepurēs”, stāsta studijas vadītāja Līga Tulinska.

“Mēs TLMS “Kamene” izstādē piedāvājam apskatīt mūsu austās segas tradicionālās tehnikās – pārstaipu drellī, vagotajā dreļļu un rožceliņa tehnikā, kā arī zvaigžņu un šatiera segas. Segas austas izmantojot dabīgus materiālus – vilnas, lina un kokvilnas diegus un katrai segai ir unikāla kompozīcija un krāsu salikums”, teic studijas vadītāja Marina Sproģe.

 

Izstādi ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko KTMC “Mazā ģilde”.