Aleksandrs Boldačovs. Zelta klasika

30.novembrī plkst.19.00 RKTMC “Mazā ģilde” muzicēs Aleksandrs Boldačovs, arfa (Šveice) un kameransamblis Gentlmen’s Strings (Latvija)
Aleksandrs Boldačovs ir virtuozs arfists, komponists, ekskluzīvs itāļu arfu nama Salvi Harps mākslinieks, Pasaules arfas dienas iniciators, Cīrihes arfas festivāla dibinātājs, kopienas LYUDẎ līdzdibinātājs. Vairāk nekā desmitu prestižu starptautisku konkursu, tostarp komponistu konkursu, laureāts; apbalvoti ar “Britain’s Brilliant Prodigies”, “Aoyama Music Award” Kioto, “Pro Europa” Austrijā, ko pasniedzis Heincs Fišers par augstiem sasniegumiem kultūras jomā; Starptautisko fondu Vontobel Šveicē un Banque Populaire Francijā biedrs. Prix Walo televīzijas balvas ieguvējs Šveicē.
Spēlē arfu, klavieres un raksta mūziku no piecu gadu vecuma. Viņš ceļo ar koncertiem pa pasauli, pasniedz meistarklases tādās izglītības iestādēs kā Toronto Karaliskā konservatorija, Džuliarda skola Ņujorkā, Karaliskā akadēmija Londonā un Franča Lista akadēmija Budapeštā. 2018. gadā viņš uzrakstīja un izpildīja elektroniskās arfas solo Pasaules kausa izcīņas atklāšanas ceremonijā, daloties uz skatuves ar Robiju Viljamsu un Aidu Garifullinu. Viņš uzstājas tādās pasaules zālēs kā Kārnegi zāle Ņujorkā, Gaveau zāle Parīzē, Musikverein Vīnē, Lielā filharmonijas zāle Sanktpēterburgā un citās gan ar solokoncertiem, gan sadarbībā ar daudziem Eiropas orķestriem.
Aleksandrs Boldačovs ir festivālu Burning Man, Musical Olympus, New Names, Mozart+, Davos un Gstaad Šveicē, Lielā Krievu balles Romā, Bravo balvas, Sergeja Kurjohina SKIF, Burberry un D&G šovu, Maskavas un St. Pēterburgas mūzikas nami
Rīgā viņš ir pazīstams ar dalību programmā kopā ar Čulpanu Hamatovu, kā arī ar ļoti veiksmīgo koncertu kopā ar mūsu Operas Primu Jūliju Vasiļjevu Kazinieka dienas ietvaros šā gada martā. Atsaucoties uz lielu atsaucību, Aleksandrs Boldačovs uzstāsies ar jaunu programmu, kurā viņam pievienosies Latvijas kameransamblis “Gentlmen’s Strings”. kurā spēlē Latvijā populāri mūziķi:  Aleksejs Koļesņikovs un Gidons Grīnbergs (vijoles), Ingars Ģirnis (alts), Ivans Bezprozvanovs (čells), Ansamblis pirmo reizi uzstājās leģendārā kontrabasista Grigorija Kovaļevska jubilejas koncertā, kurš ir ansambļa dibinātājs un būs šī koncerta goda viesis.
Grigorijs Kovaļevskis – dzīva mūzikas pasaules leģenda.  Viņa partneri uz skatuves bijuši Svjatoslavs Rihters, Mstislavs Rostropovičs, Vladimirs Spivakovs, Žeņa Kisins, Nikolajs Petrovs, Mihails Pletņevs un citi izcili mūziķi.
40 savas radošās dzīves gadus Grigorijs Kovaļevskis ir veltījis orķestrim “Maskavas virtuozi”, bijis klāt tā tapšanā. Bijis ne tikai šī slavenā kolektīva mūziķis, bet arī direktors. Viņa jubilejas koncerts Lielajā ģildē guva milzīgus panākumus.!!!
Рrogrammā
Pēteris Čaikovskis, Modests Musorgskis, Mihails Gļinka, Sergei Rachmaninov, Sergei Prokofiev, Arnolds Bakss, Moriss Ravels, Georgs Frīdrihs Hendelis un t.t.
Info +371 28 491 488

Vairāk informācijas: http:// ict-stars.eu

Biļetes https://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/muzika/klasika/aleksandrs-boldacovszelta-klasika-piedalas-kameransamblis-gentlmens-strings-ar-ipaso-viesi-grigoriju-kovalevski-406148/