Alfas Škensbergas personālizstāde “Dabas struktūras”

No 6. oktobra līdz 31. oktobrim RKTMC “Mazā ģilde” Mazajā zālē būs skatāma TTMS “Ģilde” mākslinieces Alfas Škensbergas personālizstāde “Dabas struktūras”.  Izstādē būs redzami darbi, kuri tapuši pēdējo gadu laikā.

Alfa Škensberga TTMS “Ģilde” apmeklē no 2018. gada. Radošajā darbībā mākslinieci piesaista viss spilgtais un krāsainais. Alfas Škensbergas darbos galvenokārt attēloti ziedi, ainavas un tuvplānā tēlotas dabas struktūras. Izteiksmes forma ir vitāla un tieša, darbu kompozīcija – ekspresīva. Neskatoties uz to, viņas attēlotajos dabas tuvplānos redzama liela interese par detaļām un mērķtiecīgu vēlmi pēc iespējas precīzāk fiksēt tēlojuma objektu. Tas iezīmē fotoreālisma tendences viņas daiļradē.

TTMS “Ģilde” savu darbību sākusi pirms  75 gadiem. Tās dalībnieki ir dažāda vecuma, profesiju un uzskatu amatiermākslinieki. Nodarbībās tiek gleznota klusā daba, portreti, ainavas vai figurālas kompozīcijas, visbiežāk eļļas glezniecības tehnikā. Daži labprāt strādā arī ar pasteli vai akvareļtehnikā. Galvenā tendence ir reālisms, tuvināšanās profesionālai glezniecībai. Dažu autoru darbos parādās arī naivismam raksturīgas iezīmes, bet jaunākās paaudzes dalībnieki ir drosmīgāki un glezno arī mūsdienīgā, ekspresīvā stilā un nebaidās eksperimentēt. Studijas dalībnieki rīko ne tikai savas personālizstādes, bet piedalās arī studijas, Rīgas pilsētas un republikas izstādēs. Izstādes notikušas ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, Lielvārdē, Carnikavā un citās pilsētās. TTMS “Ģilde” vada Gustavs Filipsons.

Ieeja bez maksas.

Izstādi ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.