“TELEMANN IN THE TAVERN. Baroks satiek folkmūziku II”

 2023. gada 23. augustā plkst. 19.00 – 20.30 RKTMC “Mazā ģilde”, Rīga

Senās mūzikas koncerts “TELEMANN IN THE TAVERN. Baroks satiek folkmūziku II”

Senās mūzikas ansamblis I Zefirelli ķeras klāt izplūdušajai robežai starp baroka un tautas mūziku. Mūziķi saka: “Šoreiz mēs jūs aizvedīsim uz Hamburgu ap 1730. gadu, un darīsim to kopā ar pilsētas nozīmīgāko 18. gadsimta komponistu Georgu Filipu Tēlemani. Un, protams, Tēlemanis laiku pa laikam apmeklēja tavernas Hamburgā, tādēļ šajā programmā jūs atradīsiet ne tikai Tēlemaņa darbus, piemēram, sonātes un kantātes, bet arī tautasdziesmas no šī laika Hamburgas, dziesmas, kas viņam, iespējams, bija pazīstamas. Tēlemanim īpaši patika arī poļu tautas mūzika, kas atrada iedvesmu vairākos viņa darbos.”

Starptautiskā rezidenču projekta EEEMERGING+ (Emerging European Ensembles) projekta ietvaros ansamblis I Zefirelli Latvijā rezidē jau no 18. augusta, Zvārtavas pilī rezidences ietvaros izstrādājot koncertprogrammu “TELEMANN IN THE TAVERN. Baroks satiek folkmūziku II”, kas plašākai publikai tiks prezentēta 23. augusta koncertā Mazajā ģildē.

Mūziķi:

Senās mūzikas ansamblis I Zefirelli (Vācija):

Luise Catenhusen (blokflauta),

María Carrasco Gil (baroka vijole),

Jakob Kuchenbuch (baroka čells),

Tobias Tietze (lauta, baroka ģitāra),

Jeroen Finke (perkusijas, baritons),

Tilmann Albrecht (klavesīns)

IEEJA KONCERTĀ BEZ MAKSAS.

Koncerts notiek Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla 2023 ietvaros. Organizē: SIA “Rīgas Senās mūzikas centrs” (www.earlymusic.lv)