FRA-CHO-RI - Krakovā

RKTMC “Mazā ģilde” vīru koris FRA-CHO-RI (Fraternitas Chori Rigensis), piedaloties 11. Krakovas Adventa un Ziemassvētku starptautiskajā koru mūzikas festivālā savā kategorijā ieguvis Zelta godalgu. Balvu skaitā ir arī figurāla zeltīta eņģeļa statuete. Visu festivāla koru kopvērtējumā FRACHORI ieguva 93 punktus no 100 iespējamiem, savā kategorijā izvirzoties pirmajā vietā.

No 2. līdz 4 decembrim koris aktīvi muzicēja vairākās Krakovas baznīcās, bagātinot ar dziedājumiem gan liturģiju, gan uzstājoties ar saviem priekšnesumiem, kuros ietvēra latviešu un ārvalstu komponistu mūziku, kā arī dziesmu “Kā krāc un bango Dņipra plašā” ukraiņu valodā, tādējādi solidarizējoties ar karā daudz cietušo Ukrainas valsti.  Kora dziedoņi Egils Purviņš un Ilmārs Šnepsts īpaši izcēlās ar skaistu gregorisko dziedājumu priekšnesumu. Krakovas braucienu iniciēja un organizēja ir Kaspars Mardanovs. Koris pateicas  taustiņinstrumentālistei Luīzei Mardanovai, kura veidoja kora priekšnesuma klavieru pavadījumus.

Kora mākslinieciskajam vadītājam Ingum Leilandam panākumi raisa gandarījumu izjūtu. Ieguldītais darbs, jau piekto gadu strādājot ar kolektīvu, dod savus augļus. Par panākumiem priecājas arī FRA-CHO-RI dibinātājs un diriģents Andrejs Mūrnieks un kora vokālais pedagogs, Latvijas Nacionālas operas solists Guntars Ruņģis, kurš pēdējos 30 gadus spodrina kora vokālo skanējumu.

FRA-CHO-RI aicina jaunus biedrus un arī bijušos kora dziedātājus pievienoties Dziesmu svētku gatavošanas procesam! Pieredze starptautiskos kora mūzikas konkursos palīdz šajā Latvijas koriem svarīgajā laikā. Dziesmu svētku kārtējais brīnums tiks radīts nākamā gadā vasarā!